Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalansyöjä Nro 1   • Kalansyöjä Nro 2   • Kalansyöjä Nro 3   • Kalansyöjä Nro 4   • Kalansyöjä Nro 6   • Kalansyöjä Nro 7   • Kalansyöjä Nro 9   • Kalansyöjä Nro 10   • Kalansyöjä Nro 11   • Kalansyöjä Nro 12 
Hampurilaisateriat lomalla lapsille?




Kesälomailijat eivät halua tuhlata ylen määrin aikaa ruoan valmistukseen päivisin.
Hampurilaisateria onkin usein lomailevien perheiden lounasvalinta, varsinkin jos lapset saavat valita. 1980-luvulla Suomeen ankkuroitunut pikaruoka on kuitenkin kokenut muutoksia vuosien varrella. Tänä päivänä kuluttajat arvostavat pikaruuassa nopeutta, monipuolisuutta, helppoutta, tuoreutta ja makua. Trendit näkyvät yhä vahvemmin myös pikaruoassa.

Hampurilaisravintolat täyttyvät erityisesti kesällä. Perheen pienemmät vaikuttavat paljon ravintolan valintaan kesälomalla. Lapset lähes poikkeuksetta pitävät hampurilaisista ja ranskalaisista, eikä satunnaisesta pikaruoasta ole haittaa. Lomailijat liikkuvat paljon, päiviä ei myöskään haluta viettää hellan äärellä.
- Varsinkin sadepäivän sattuessa mökkiläiset lähtevät ostoskeskittymiin. Päivän aikana tulee tietenkin nälkä, ja pikaruoka tyydyttää nälän nopeasti. Ilta puolestaan pyhitetään pitkäkestoisempaan ruoanlaittoon ja grillaamiseen, selvittää kotimaisen hampurilaisketju Rollsin toimitusjohtaja Juha Kivimurto.

Veneellä hampurilaiselle

Hampurilais- ja pikaruokakulttuuri rantautui Suomeen 80-luvulla ja saavutti välittömästi vankan suosion. Pikaruokaravintoloiden suosio ei ole hiipunut tähän päivään mennessä ja ne jaksavat kiehtoa kuluttajia edelleen. Kivimurto uskoo salaisuuden piilevän helppoudessa.
- Ruoan laatu on tänä päivänä pikaruoka-nimestä huolimatta korkeatasoista. Ihmiset haluavat laadukasta ja maistuvaa ruokaa nopeasti. Sen vuoksi pikaruoka- ja hampurilaiskulttuuri on niin vahva Suomessa, Kivimurto pohtii.

Hampurilaisravintolan tärkeimpiä valtteja nopeuden ja maukkauden lisäksi on sijainti. Kesäisin mökkipaikkakunnilla ja vilkkaiden teiden varsilla sijaitsevilla ravintoloilla on voimakas myyntipiikki.
- Meillä on kaksikin ravintolaa sijoittunut niin, että niihin pääsee veneellä omasta mökkirannasta. Mikäs sen hauskempaa lapsille kuin päästä veneellä hampurilaiselle, naurahtaa Rollsin Juha Kivimurto.

Trendit näkyvät myös pikaruoassa

Pikaruoka oli aluksi pelkkiä hampurilaisaterioita. Vuosien varrella salaatit saavuttivat suuren suosion ja ottivat oman osansa kokonaismyynnistä. Nykyään pikaruokaravintoloiden asiakkaat haluavat ruoalta monipuolisuutta. Monissa pikaruokapaikoissa menut ovatkin laajentuneet. Huoltoasema-tyylinen kahvikaan ei enää kelpaa.
- Ihmiset haluavat nauttia erikoiskahveja. Kahvin kanssa nautitaan myös muutakin kuin perinteistä "texaspullaa". Asiakkaat haluavatkin hemmotella itseään enemmän kuin aikaisemmin, toteaa Kivimurto.

Trendit jylläävät myös pikaruokakulttuurissa. Esimerkiksi pizza halutaan nykyään nopeasti ja omavalintaisilla täytteillä. Pizzan päältä täytyy löytyä muitakin pakaste- tai säilyketuotteita. Itämaisuus on yksi tämän hetken pikaruokatrendeistä. Hampurilaisissa itämaisuus näkyy kastikkeissa, jotka ovat tulisia.
- Asiakkaalla on yleensä vara valita, ottaako hampurilaisen tulisena vai tavallisena, sanoo Kivimurto.
- Uskon, että muutaman vuoden sisällä myös Suomessa tullaan näkemään itämaisia konseptiravintoloita, arvelee Kivimurto.

Artikkelin on tuottanut Rolls Family Oy.

 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845883
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net