Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Harjus   • Kilohaili   • Kiiski   • Säyne   • Toutain   • Kultaotsa-ahven   • Piikkimonni   • Monni   • Tilapia-Afrikan ahven   • Haimonni-Pangasius sutchi 

Piikkimonni




Piikkimonni - maukas tuttavuus.

Monneihin tutustumiseni alkoi lukuunottamatta armeija-aikoja puolisen vuotta sitten. Silloin sattui eteeni kalaostoksilla käydessäni Haimonni-Pangasius Suchsi. Sitä myytiin fileenä alle 20 euroa kilo. Hinta sopi vaimollekin (150 g on keskimääräinen tuoreen kalafileen tarve ruokalijaa kohti). Valmistimme silloin Haimonnia turkulaisen kalaruoan ystävän

Pentti Arvelan, lähettämän ohjeen mukaisen SELJANKAN.


10.2.2007 oli Piikkimonnifileen hinta Helsingin Stockmannilla 19 euron tuntumassa, reilu 400 g maksoi hieman yli 9 euroa. Hinta on siinä ja siinä? Tämän ruoan valmistin pyöräyttämällä fileille pippuria myllystä, merisuolaa myllystä ja fileet kevyesti voideltuun Pyrex-vuokaan. Varttitunti 170 asteisessa uunissa, jonka jälkeen fileiden päälle puoli tetraa kermaa ja uunissa vielä 15 minuuttia. Lisukkeeksi nautimme keitettyjä perunoita ja porkkanaraastetta.
Loppukommentti: Maku oli mieto, hienostunut. Liha valkoista ja pehmeää. Jo aiemmin Haimonni oli maistunut erinomaiselta, mutta nyt Piikkimonnia nautiskellessa ja yksinkertaisen valmistusohjeen mukaan oli yllätys. Vertailuna esimerkiksi suolaisen veden puna-ahven (ei erikoista), turska (ei erikoista). Haimonni kuten sukulainen Piikkimonni pärjäävät myös makeassa vedessä. Koko perheemme piti kovasti Piikkimonnin mausta em. tavalla valmistettuna.

11.2.2007 Heikki Karjalainen



 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2041489
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net