Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Pariloitua lohta ja sitrus-piparjuurikastiketta



Ainekset

600 g lohi-, kirjolohi- tai taimenfileetä
2 kpl sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
0,5 dl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa sokeri mukaan. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes. Lisää oliiviöljy ja kaprikset, mutta älä keitä. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.

Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi niin maku pysyy mehevänä. Pane fileet lautasille, raasta päälle vielä piparjuurta ja valuta pinnalle kastiketta.

Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
 
Vahamainen avoin tuoksu on hunajainen ja kukkainen - sekä myös kypsän sitruunainen. Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on tiivis ja syvä, jättäen varsin pitkään suussa viipyvän, nielua lämmittävän, persikkaisen, mineraalisen ja monivivahteisen, ryhdikkään jälkivaikutelman.
 

  • Willy Gisselbrecht, Riesling
  • 19,99 € (0,75 l)

 


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1878501
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net