Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Köyhät ritarit   • Chorizo ja feta lihapata   • Karamellisoitu pekonipasta   • Sesonkiherkku parsarisotto   • Karitsan kruunaa kastike   • Mehevä lohi savuporopastalla   • Vuohenjuustoa broilerin rintataskuun   • Kampasimpukoita ja kukkakaaligratiini   • Couscous munakoisipihvillä   • Kasler-karpalo-punajuuri   • Basilikapastaa 

Jättikatkarapu kinkkupeitteessä


Viiniarvio

Tämän viikon suositukseni on chileläinen valkoviini. Siinä on kypsän hedelmäinen tuoksu, jossa on hunajamelonia, mausteisuutta ja miellyttävää yrttisyyttä. Varsin runsas maku on kuiva mutta suutuntumaltaan öljymäinen ja suuntäyttävän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi ananasta ja lievää pippurisuutta. Raikas hapokkuus jäntevöittää mukavasti makua. Viini jättää meloniin ja ananakseen vivahtavan, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Jättikatkarapu kinkkupeitteessä

Maukkaan Sauvignon Gris -lajikkeesta valmistetun valkoviinin seuraan suosittelisin valmistamaan herkullisia, paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä.

  1. Leikkaa parman kinkkuviipaleet pitkittäissuunnassa 2-3 osaan. Kuivaa jättikatkaravun pyrstöt ja kiedo leikkaamasi kinkkuviipale tiukaksi pyrstön ympärille.
  2. Valmista seuraavaksi lisuke esimerkiksi tagliatelle-pastasta. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta pasta hyvin. Kuullota kattilassa nokareessa voita valko- ja salottisipulia. Nosta tagliatelle joukkoon ja lorauta joukkoon tilkkanen kermaa. Kiehauta. Raasta sekaan lopuksi sitruunankuorta ja reilusti parmesanjuustoa. Sekoita ja tarkista maku.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen pikku tilkka öljyä. Paista kinkkuun kääräistyt ravunpyrstöt nopeasti pannulla. Lisää lopuksi ravuille hienonnettua lehtipersiljaa.
  4. Nostele kermaista tagliatellea lautaselle ja asettele ravunpyrstöt annokseen. Nauti Leydan maukkaan sauvignon gris’n ja hyvän mielen kera.



 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1878502
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net