Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valkosipuliosterit   • Maximin simpukkakeitto   • Merimiehen sinisimpukat   • Simpukat laivamiehen tapaan   • Keitetyt sinisimpukat   • Simpukkaherkku illan istujaisiin   • Piikkikampelaa simpukoiden kera   • Fenkolikeitto, fenkolisalaatti ja halstratut kampasimpukat   • Valkosipuligratinoituja simpukoita   • Gratinoidut vihersimpukat   • Maalarin simpukkagratiini   • Gratinoidut osterit punajuurisalaatin kera   • Otto Bockin ostericocktail   • Currysimpukat   • Osterimuhennos persiljan, friseesalaatin ja paprikan kera   • Simpukkanyytit foliossa 

Keitetyt sinisimpukat



(4-6 annosta)
n. 40 kpl sinisimpukoita
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
½ hienonnettua sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
hienonnettua persiljaa

Huuhdo simpukat ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaiksi. Tarkista, että simpukat ovat eläviä eli sulkevat kuorensa tiiviisti (auki olevalle voi antaa luunapin ja katsoa sulkeutuuko se).Mittaa viini ja vesi laakeaan kattilaan. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Pane simpukat kattilaan ja keitä kannen alla kovalla lämmöllä muutama minuutti eli kunnes kuoret avautuvat. Annostele simpukat kuorineen lautaselle. Sekoita keskenään
2 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja. Lisää rasvatahnasuurus keitinliemeen.
Sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Kaada kuuma liemi sinisimpukoiden päälle.
Tarjoa patongin kanssa.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1889581
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net