Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valkosipuliosterit   • Maximin simpukkakeitto   • Merimiehen sinisimpukat   • Simpukat laivamiehen tapaan   • Keitetyt sinisimpukat   • Simpukkaherkku illan istujaisiin   • Piikkikampelaa simpukoiden kera   • Fenkolikeitto, fenkolisalaatti ja halstratut kampasimpukat   • Valkosipuligratinoituja simpukoita   • Gratinoidut vihersimpukat   • Maalarin simpukkagratiini   • Gratinoidut osterit punajuurisalaatin kera   • Otto Bockin ostericocktail   • Currysimpukat   • Osterimuhennos persiljan, friseesalaatin ja paprikan kera   • Simpukkanyytit foliossa 
Fenkolikeitto, fenkolisalaatti ja halstratut kampasimpukat

(neljälle ruokailijalle)
Valmistusaineet:

Fenkolikeitto:

  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 salottisipuli
  • öljyä kuullottamiseen
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 l kana- tai vasikanlientä
  • 1 dl vispikermaa
  • suolaa, valkopippuria
  • tilkkanen Pernodia (anisviinaa)

    Fenkolisalaatti:
  • 100 g fenkolia
  • gourmet-suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä

    Lisäksi tarvitset:
  • 4 kampasimpukkaa
  • suolaa, pippuria
  • 4 rkl muikunmätiä

Viinivinkki:
580607 - Yalumba Y Series Riesling
Kuiva, eloisa, raikas ja hedelmäinen valkoviini Australiasta.

Tee näin:

Fenkolikeitto:
Huuhtele fenkoli, leikkaa tyviosa irti ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna salottisipuli. Kuullota fenkolisuikaleet ja hienonnettu sipuli kattilassa, kaada joukkoon viini ja kana- tai vasikkaliemi. Anna kiehua noin 30 min., kunnes fenkoli on kypsää. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää keittoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja mielellään tilkkasella Pernodia. Keitto saa olla melko ohutta rakenteeltaan.

Fenkolisalaatti:
Raasta fenkoli raastimella. Marinoi raaste ripauksella suolaa, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Tarjoilu:
Laita annoslautasen keskelle pieni keko fenkolisalaattia. Halstraa kampasimpukat, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta simpukat salaatin päälle ja koristele lusikallisella muikunmätiä. Sekoita vielä keittoa sauvasekoittimella niin, että siitä tulee kuohkeaa. Kaada kuuma keitto salaattikeon ympärille lautasille. Tarjoa lisäksi hyvää tuoretta leipää.






Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1889582
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net