Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Valkosipuliosterit   • Maximin simpukkakeitto   • Merimiehen sinisimpukat   • Simpukat laivamiehen tapaan   • Keitetyt sinisimpukat   • Simpukkaherkku illan istujaisiin   • Piikkikampelaa simpukoiden kera   • Fenkolikeitto, fenkolisalaatti ja halstratut kampasimpukat   • Valkosipuligratinoituja simpukoita   • Gratinoidut vihersimpukat   • Maalarin simpukkagratiini   • Gratinoidut osterit punajuurisalaatin kera   • Otto Bockin ostericocktail   • Currysimpukat   • Osterimuhennos persiljan, friseesalaatin ja paprikan kera   • Simpukkanyytit foliossa 

Currysimpukat




  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2 pikkusipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl curryä
  • 1 dl kalalientä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

  1. Huuhtele ja harjaa simpukat huolellisesti. Poista niistä parta.
  2. Kuori ja hienonna pikkusipulit. Kuullota ne kattilassa 1 rkl:ssa voita. Kaada viini joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Lisää joukkoon ja peitä kattila kannella. Sekoita simpukoita välillä.
  4. Kun simpukat ovat avautuneet, noin seitsemän minuutin kuluttua, kaada liemi siivilän läpi kulhoon. Pidä simpukat lämpiminä.
  5. Kuullota valkosipuli ja curry 1 rkl:ssa voita. Lisää joukkoon simpukkaliemi ja kalaliemi.
  6. Hienonna persilja ja lisää se ja mausteet liemeen. Kiehauta.
  7. Laita simpukat tarjoiluvadille ja kaada liemi päälle.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1889582
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net