Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Blinejä talon tapaan   • Blinit Haritonin tapaan   • Partiolaisten pikkublinit   • Blinejä Sortavalan tapaan   • Blinit Vanamon tapaan   • Blinit jugurtista ja kermaviilistä   • Oluen ystävän blinit   • Yrttiblinit ja muikun mäti   • Blinit eteläsavolaisittain 

Blini - yleistä



Blinit ovat karjalaista, vahvaa perinneherkkua. Eikä niihin aina välttämättä liity erilaiset mädit, vaan suolakurkku, hillot ja monet muut sopivat blinien kanssa mainiosti.

Tässä karjalaispojan ohje.

Tarveaineet:

  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl voisulaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista


VALMISTUS:

  1. Murenna hiiva lämpöiseen maitoon, lisää mausteet ja jauhot sekoittaen taikinaksi.

  2. Kohota pari tuntia. Kuumenna kerma ja voi, lisää taikinaan keltuaisten kanssa ja anna hapantua 3 – 4 tuntia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

  3. Paista blinipannulla tai ohukaispannulla runsaassa voissa.


VINKKI Täytä paistinpannu vain puoliksi koska taikina kohoaa.


Keittiömestari Wiljam Pyy.




 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1878502
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net