Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kapakala, yleistä   • Kapakalakeitto   • Kalamykysoppa   • Limpokas   • Kalasoppa (kalakeitto)   • Rantakala   • Matikkapaisti   • Suutarinpaisti   • Lipeäkala   • Mateenmäti 

Ruokakulttuuria - historian siipien havinaa



Ruokakulttuurimme voidaan katsoa muodostuneen itäsuomen ja länsisuomen vanhoista ruoan valmistusperinteistä. Itäsuomalainen perinneruoka joutui evakkoon väestön mukana karjalaisten jouduttua muuttamaan pois kotiseuduiltaan II maailmansodan jälkeen. Voidaan katsoa idästä meille tulleen erilaiset piirakat, sultsinat, padat ja kalaruoat. Länsisuomesta meille on tulleet erilaiset pastaruoat, ehkä enemmän kaupunkikulttuuriin sopivat ruoat. Symbioosissa kuitenkin ruokatottumuksemme ovat. Esimerkkinä voidaan mainita, että kalakukkoja leivotaan myös Länsi-Suomessa. Tämän havaitsimme laatiessamme EU nimisuojahakemusta kalakukolle. Huomasimme tämän etsiessämme kalakukon leivontaohjeita. Siirtolaisten asuttaminen ympäri Suomen oli tämän seurausta.

Tälle sivulle olemme koonneet Savon ja Karjalan alueen, Saimaan ja Laatokan alueilla asuvan väestön kalan säilömis- ja kalan valmistusohjeita.

Tässä lisää historian siipien havinaa.



 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845895
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net