Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Friteerattu mustekalarengas



Ainekset:

  • 300 g mustekalaa (naturel, raaka, pakaste)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl suolaa
  • 2 pyöräytystä mustapippuria myllystä
  • 2 pyöräytystä valkopippuria myllystä
  • friteeraukseen auringonkukkaöljyä
  • tarjoiluun sitruunalohkoja



suurenna kuvaa klikkaamalla


  1. Ota mustekalat sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistamista.

  2. Mittaa jauhot ja mausteet 2 litran muovipussiin.

  3. Nosta muutama mustekalarengas kerrallaan jauhopussiin. Sulje pussi, hölskytä ja siirrä renkaat leikkuulaudalle. Jauhota näin kaikki renkaat.

  4. Kuumenna öljy paistinpannussa (3 cm:n kerros) 180-asteiseksi.

  5. Paista mustekalarenkaat öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa friteeratut mustekalurenkaat heti sitruunalohkojen ja/tai valkosipulimajoneesin kera osana kreikkalaista meze-pöytää.

Heikki Karjalainen
Kypros
16.3.2016











 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845891
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net