Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Ranskalainen kalavati   • Avenfilekeitto   • Ahvenkasviskeitto   • Ahvenseläkettä ja shampanjavoikastiketta   • Ahvenpata   • Ahventa turkkilaisittain   • Keitetty ahven   • Kiinalaista kuhaa tai Aasialaista ahventa   • Paistettua ahvenfilettä ja parsaa   • Tomaatti-ahven-keitto   • Töölönlahden Ahvenpata àla Wiljam   • Yrttikalaa à la Veijo Vanamo   • Paistetut ahvenkakot   • Ahvenia venäläiseen tapaan   • Faaraon ahventa kookosmaidossa   • Ahven- ja katkarapukeitto   • Suolassa kypsennettyä hammasahventa   • Itämaista kalaa   • Meriahven taikinakuoressa   • Ahvenmuhennos   • Ahventa Valencian tapaan   • Paisto-ohje ahvenfileille   • Savustetut yrttiahvenet   • Kuha-ahven savukalasalaatti   • Raidallinen kalamureke   • Herkkuahven   • Kalagratiini ahvenesta, kuhasta tai siiasta   • Kalaseljanka ahvenesta   • Ahven-kaalinyytit   • Mustaherukka-ahvenet   • Parsa-ahven   • Tomaattiahvenet   • Hiillostetut ahvenet   • Ahventa ja parsaa mikrossa   • Paistettua ahventa   • Jussin tulinen kalakeitto   • Ahvenfileet vermuttikastikkessa   • Ahvenrullat ja tillivoi   • Ahvenfileitä milanolaisittain   • Lämminsavustetut yrttiahvenet   • Ahvenfileet Rennaise   • Dijon – kermassa haudutetut ahvenfileet   • Paavon ahvenrullat   • Ahven-sienirisotto   • Ahvenfileet sieni-kateenkorvatäytteellä   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kirveliahvenet   • Ahvenfileet tomaattirisoton kera   • Kermaiset ahvenfileet   • Vokkiahvenet   • Nyljetty ahven fenkolipedillä   • Ahventa/kuhaa ja uusia perunoita   • Ahvenkeitto   • Höyrytetyt ahvenfileet   • Ahvenkeitto pilkkiahvenista   • Ahvenenmakuinen äyriäiskeitto   • Ahvenpihvit – sitruunapurjo   • Loimuahven   • Ahvenpihvit a`la Paakkinen 

Ahven - yleistä. Ohjevalikko yllä.





ruotsi engl. saksa ranska
Ahven (Perca fluviatilis) Abborre Perch Barsch Perche

Rasvaprosentti 1,3
Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 25 -35 %
Vaihtelee vuodenajasta riippuen (mäti, rasva)

Yleistä: Maassamme yleisimmin esiintyvä kala on alun perin ollut makean veden kala. Nykyisin se on levinnyt kaikkialle Itämeren alueelle, josta saadaankin suurimmat ahvenet. Parhaat saaliit ajoittuvat kutuaikaan huhtikuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin ja syksyisin elokuusta lokakuun loppuun.

Ahven on kovasuomuinen kala, mutta valmiiksi perattuna ahven on suosittu. Suomustamisen sijasta ahvenen voi nylkeä. Sen voi aloittaa poistamalla saksilla selkäevät ja niiden mukana kapea suikale nahkaa. Tämän jälkeen viilletään viillot niskan molemmille puolille ja vedetään nahka irti kyljistä. Nylkeminen tai suomustaminen ei ole tarpeen, mikäli ahven aiotaan valmistaa ruoaksi keittämällä se kokonaisena tai grillaamalla. Kypsästä kalasta nahkaa irtoaa helposti.

Ahvenen liha on valkoista, kiinteää ja kala luokitellaan vähärasvaisiin kaloihin. Se sopii erinomaisesti keittoihin, paistamiseen ja kalakukkoihin. Ahvenen mätiäkään ei kannata vieroksua. Mätipussit voi keittää erikseen esimerkiksi tilkassa kalalientä tai pakastaa ja maustaa suolalla.

Lue lisää



Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreimmat sivuillemme päivitetyt ohjeet sähköpostilaatikkoosi.

Suosikki 1


Tee hyvä päätös! Tilaa design Jaakko Kolmonen kalapiikki. Pitkät piikit eivät vaurioita kookkaammankaan kalan lihaa, jonka vuoksi kalaa työkseen leikkaavat tilaavat Jaakon piikkiä meiltä.








HINNAT:

  • 1 kpl € 6,50
    (+ postikulut 1,00 e)
  • 2 kpl € 12,00
    (+ postikulut 1,50 e)
  • 5 kpl € 24,00
    (+ postikulut 3,50 e)


  • Tuote nro 0101 (1 kpl)
  • Tuote nro 0102 (2 kpl)
  • Tuote nro 0103 (5 kpl)

Tilaa tästä







 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845897
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net