Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Hauki-anjovispihvit 10+   • Haukikääryleet   • Hauenpäävelli   • Haukimuhennos   • Haukimureke   • Jouluhauki   • Haukipyörykät II   • Lämminsavustettu haukifilee   • Sienihauki   • Tattihaukimureke   • Täytetty shampanjahauki   • Pakettihauki   • Haukea saunan uunissa   • Sitruunalla maustettu hauki   • Haukikeitto maitoliemeen   • Tartar kylmäsavustetusta hauesta ja hummerista   • Hauki-katkarapumureke   • Pussihauki   • Hauki foliossa   • Haukea maustekastikkeessa   • Juustohauki   • Haukigalantiini   • Haukea Tod Man   • Haukea bataatin kera   • Herkku hauki-lohimureke   • Helppo haukimureke   • Kapteenin hauki   • Kirkkohauki   • Väinämöisen kala-alkupala   • Haukipyörykät nantuankastikkeessa   • Kermahauki   • Kenraalin kalamureke   • Katkarapu-kalamureke   • Kalapyörykät Garamin tapaan (MTV3)   • Piparjuurihauki   • Herkkuhaukipyörykät   • Smetanassa marinoitua haukea ja punajuurkastiketta   • Hauki- ja kirjolohimakkarat   • Jouluhauki, krassikastike   • Tuorejuustolla täytetyt haukimurekepihvit   • Joulumuorin haukipullat   • Haukea munakastikkeessa   • Haukifrigadellit   • Kalaa paholaisen kastikkeessa   • Haukimurekepihvit   • Haukimureketta Fisun tapaan   • Heikin haukiterriini 

Hauki - yleistä. Yllä ohjevalikko.






Esox lucius Gädda Pike, northern pike
Hecht Brochet, brochet du nord

Rasvaprosentti 0,3
Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 35 -45%
Vaihtelee vuodenajasta riippuen (mäti, rasva)

Hauen käsittely ja haukipullien valmistaminen

Ruodoton haukifilee

Hauen fileeraaminen (video)

Yleistä:
Hauki ja ahven ovat suositumpia saaliskalojamme. Hauen voi keittää kattilassa tai kypsentää uunissa kokonaisena, jolloin sitä ei tarvitse suomustaa. Näin makuaineet kalan nahassa säilyvät. Keittämällä valmistettu hauki vaatii höysteeksi esimerkiksi munakastikkeen. Uunissa hauen voi hauduttaa kokonaisena, täytettynä tai kuorrutettuna fileenä. Hauki on myös erinomainen pullien ja murekkeen raaka-aine. Joukkoon voi jauhaa mukaan punalihaista kalaa, esimerkiksi lohta. Hauen päässä on runsaasti lihaa ja makuja, joten se sopii liemi- ja keittoaineksiksi. Hauen mäti on monen herkku. Yleisin pyyntikoko on 1 – 3 kg, ruumis pitkä, selkäevä hyvin takana peräevän kohdalla, pää suuri ja suussa teräviä hampaita, kidukset terävät, selkä mustanvihreä, sivuilta vihertävän harmaa tai oliivinvihreä ja kellertävätäpläinen. Suurten ja vanhojen haukien lihaa monet pitävät kuivana ja puumaisen makuisena.

Hauen pituus (cm) eri-ikäisenä
Ikä Hyvä kasvu Kohtalainen kasvu
3 v. 37 28
4 v. 47 32
5 v. 53 39
6 v. 60 50
7 v. 70 57
8 v. 76 66



Lisää hauesta Kalansyöjissä

Katso tästä hauen perkaus ja fileeraus

Lue lisää




Liity TÄSTÄ Kalansyöjiin ja saat tuoreimmat sivuillemme päivitetyt ohjeet sähköpostilaatikkoosi.

Suosikki


Tee hyvä päätös! Tilaa design Jaakko Kolmonen kalapiikki. Pitkät piikit eivät vaurioita kookkaammankaan kalan lihaa, jonka vuoksi kalaa työkseen leikkaavat tilaavat Jaakon piikkiä meiltä.








HINNAT:

  • 1 kpl € 6,50
    (+ postikulut 1,00 e)
  • 2 kpl € 12,00
    (+ postikulut 1,50 e)
  • 5 kpl € 24,00
    (+ postikulut 3,50 e)


  • Tuote nro 0101 (1 kpl)
  • Tuote nro 0102 (2 kpl)
  • Tuote nro 0103 (5 kpl)

Tilaa tästä










 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845893
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net