Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Grillattua kapakalaa   • Kapakalaa uunissa 

Kapakala - yleistä. Yllä ohjevalikko.




Kapakala on ilmakuivattua vähärasvaista kalaa. Useimmiten se valmistetaan turskasta, toisinaan muista turskakaloista. Kalat ripustetaan pyytämisen ja perkaamisen jälkeen erityisiin telineisiin, jossa ne saavat kuivua kolmen kuukauden ajan. Kapakala on suosittu ruoka-aine useissa Välimeren maissa, esimerkiksi Italiassa, Portugalissa ja Espanjassa, ja sitä on harrastettu aiemmin yleisesti myös Suomessa.

© Wikipedia


Lipeäkala

RAAKA-AINE

Lipeäkalan raaka-aineena käytetään turskan sukuisia kaloja, joita ovat turska,
molva, brosne, långa ja seiti, keila, valkoturska ja kummeliturska. Vanhaan
aikaan raaka-aineeksi kelpasi myös hauki.
Raaka-aine on kuivattua fileetä ja se tulee maahamme etupäässä Norjasta.

Lipeäkalan valmistus.



Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja saat tuoreimmat sivuillemme päivitetyt ohjeet sähköpostilaatikkoosi.





 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1877863
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net