Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Aurajuustokirjolohi   • Herkkukalahyytelö   • Juustoinen uunikala   • Savukalatahna   • Kirjolohta kasvispedillä   • Punaviinissä keitettyä forellia   • Tonttutytön lohipasteija   • Sinikeitetty kirjolohi   • Punainen kirjolohikeitto   • Filoriisinyytit ja sahramikastike   • Yrttikirjolohta   • Uunissa kypsennetty kirjolohi   • Kirjolohisuikalekastike   • Kahden kalan vartaat   • Kirjolohi-munakoisopaistos   • Kirjolohilehikäinen   • Kirjolohiviuhka ja punajuurisuolakurkkukastike   • Savukalamunakokkeli   • Kalapaketti   • Lohimureke   • Kala-äyriäisnavariini   • Kirjolohta sinappikastikkeessa   • Konjakkisuolattu (kirjo) lohi   • Palmikoidut kirjolohinyytit   • Kirjolohi-fenkoli-keitto   • Kalapatee   • Kirjolohipyörykät   • Mutkaton savukalasalaatti   • Savulohipizza   • Kirjolohta valkoviinissä   • Kirjolohi foliossa   • Kylmäsavu-kirjolohi-munakasrulla   • Kala-sienirulla   • Kurkku-piparjuurikirjolohi   • Mantelikala   • Kirjolohimureke   • Kirjolohi ananaskastike   • Kirjolohi yrttikastike   • Kirjolohimureke   • Nopea kirjolohisalaatti   • Savulohi-pinaattisalaatti   • Grillilohta purkissa   • Lohi-sienipiirakka    • Limegraavattu kala   • Foliossa grillatut kirjolohinyytit   • Mehevä uunikirjolohi   • Kirjolohi-mangoceviche   • Maukkaampi savukalatahna   • Grillikirjolohi muurikassa   • Kirjolohihyytelö kylmäsavukirjolohesta   • Mandariinitäytteiset kirjolohirullat   • Maukas kirjolohi-perunagratiini 

Kirjolohi - yleensä. Yllä ohjevalikko





Oncorhynchus mykiss Regnbågslax, regnbåge
Rainbow trout, steelhead trout
Regenbogen Forelle Truite-arc-en-ciel

Rasvaprosentti 8 – 11
Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 72 – 75 %.

Yleistä: Kirjolohi on kotoisin Pohjois-Amerikan länsirannikon joista ja siellä se saattaa kasvaa 4 – 6 kilon painoiseksi. Kirjolohi ei Suomessa menesty luonnon-varaisena, mutta sen sijaan siitä muodostunut merkittävä luonnonlammikoiden ja verkkoaltaiden viljelykala. Se on nopeakasvuinen ja hyvänmakuinen. Kirjolohta meillä saadaan tasaisesti ympäri vuoden. Kirjolohi muistuttaa ulkonäöltään taimenta. Sillä on kyljessä runsaasti mustia täpliä ja sen kyljissä on ruusun-punainen pitkittäisjuova.
Yleisin teurastuskoko on 30 cm ja paino 1 – 1,5 kg. Määräysten mukaan kirjolohi on myytävä perattuna. Se ei ole varsinainen suomukala, joten sitä ei tarvitse suomustaa. Oikein ruokitun kirjolohen liha on punaista, pehmeää ja maukasta. Se sopii graavattavaksi, uunissa kokonaisena tai fileenä kypsennettäväksi. Juuri lämminsavustettu kirjolohi on erinomaista kermaviilikastikkeen ja uusien perunoiden kera.

Katso tästä kirjolohen fileeraus



Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset näille sivuille.


Suosikki 1


Tee hyvä päätös! Tilaa design Jaakko Kolmonen kalapiikki. Pitkät piikit eivät vaurioita kookkaammankaan kalan lihaa, jonka vuoksi kalaa työkseen leikkaavat tilaavat Jaakon piikkiä meiltä.








HINNAT:

  • 1 kpl € 6,50
    (+ postikulut 1,00 e)
  • 2 kpl € 12,00
    (+ postikulut 1,50 e)
  • 5 kpl € 24,00
    (+ postikulut 3,50 e)


  • Tuote nro 0101 (1 kpl)
  • Tuote nro 0102 (2 kpl)
  • Tuote nro 0103 (5 kpl)

Tilaa tästä








 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845895
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net