Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kuhaa Mannenerheimin tapaan   • Näykkään kuhapata   • Harrin kuha   • Hyytelöity kuha   • Höyrytetty kuhapala purjopedillä   • Kuha Walewska   • Kuhaa kasvispedillä   • Kuhaa Välimeren tapaan   • Mantelikuhaa uunissa   • Paistettua kuhaa à la Mannerheim   • Pariloitua ja paistettua kuhaa   • Pesto-paprika-kuhaa   • Sitruunakuha   • Äyriäis-kuhahyytelö   • Kuhamureke ja mateenmaksa   • Kuorrutettu kuhafilee ja parsasalaatti   • Äidin kuhaherkku   • Kuhaa à la Russe   • Uunikuhaa sienien kera   • Setsuanin kalafileet   • Sitruuna- ja oliivikalaa   • Kuhaa Madridin tavoin   • Vanamon neljän yrtin kuhaa   • Kalamuhennos kuhasta   • Kultamunakuha   • Basilikakuhaa   • Kuhaa kreivitär Walewska   • Kuhaa Walewska II   • Sienikuha   • Kuhakeitto   • Uunikuha   • Kuhavuoka   • Pariloidut kuhafileet   • Kuhaa uunipannulla   • Kuhaa ja vihanneksia foliossa   • Savukuhafileet, suolakurkku-kaprispyttipannu   • Haperokuha   • Stenwallin kuharuusukkeet   • Kuha Kristoforus   • Rosmarin-curry kuhaa voissa   • Friteerattua kuhaa   • Kuharullia maidossa   • Ranskalainen kalamuhennos   • Kuhaa juusto-herkkusienikuorrutuksella   • Kuha-lohimedaljonki mätikastikkeen kera   • Kuhaa kylmäsavulohen ja hunajakastikkeen kera   • Sandra a la Soto Major   • Tarun terriini   • Kuhafileet Cleopatra   • Taru Stenvallin kuhaa ja terveysperunaa   • Kalapatee (kuha)   • Kuha-banaanirullat   • Kuuma kuha   • Rapukuhaa   • Grillikuha   • Kuhaa kera munakastikkeen   • Kuha-pekonirullat 

Kuha - yleistä. Yllä ohjevalikko.




Kuha on tyylikäs petokala, joka on ahvenen isoserkku ja muistuttaa haukea.
Se on makean veden kala, joka viihtyy myös rannikoiden murtovesissä. Ympäristönsä suhteen vaatelias kuha suosii sameita ja lämpimiä vesiä.
Kutuaika sillä on kesällä, jolloin kuha elää parvissa. Kuhaa pyydetään verkoilla lähes ympärivuotisesti. Myös loukkuja eli avoperärysiä käytetään kuhan pyynnissä. Kuha on erittäin suosittu uistinkala.

Kuhan liha on valkoista, kiinteää, keskirasvaista ja fileoituna lähes ruodotonta.

Kuhaa voidaan ostaa kaupasta fileinä tai kokonaisena.

Kuhafileet voi pariloida tai paistaa sellaisenaan tai ne voidaan leivittää eli paneroida ennen paistamista. Usein kuhafileet kääritään rulliksi ja tarjotaan herkullisten kastikkeiden kanssa. Kokonaisen, puhdistetun kuhan voi käyttää keittoihin tai paistaa uunissa.



Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset näille sivuille.

Suosikki 1


Tee hyvä päätös! Tilaa design Jaakko Kolmonen kalapiikki. Pitkät piikit eivät vaurioita kookkaammankaan kalan lihaa, jonka vuoksi kalaa työkseen leikkaavat tilaavat Jaakon piikkiä meiltä.








HINNAT:

  • 1 kpl € 6,50
    (+ postikulut 1,00 e)
  • 2 kpl € 12,00
    (+ postikulut 1,50 e)
  • 5 kpl € 24,00
    (+ postikulut 3,50 e)


  • Tuote nro 0101 (1 kpl)
  • Tuote nro 0102 (2 kpl)
  • Tuote nro 0103 (5 kpl)

Tilaa tästä








 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1878503
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net