Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Lahnahyytelö   • Haudutettu lahna   • Uunilahna ravintola Motissa   • Lahnapiirakka   • Lahnanpääliemi   • Sienilahna   • Uunilahna   • Wanhan Eliten uunilahna   • Savulahnatäyte   • Hedelmäinen uunilahna   • Uunilahna II   • Savustetut lahnapihvit 

Lahna - yleistä. Yllä ohjevalikko.




Abramis brama Braxen Bream Brachse, Blei Brème

Rasvaprosentti 4,3

Yleistä: Lahna on parvikala, josta johtuen kutuajan loppupuolella, kesäkuun alussa, tuomen kukkiessa, voi saada runsaan saaliin. Lahnaa toimitetaan kalatis-keille kokonaisina tai savustettuna, joskin sen merkitys kauppakalana on vähäinen. Lahna luokitellaan painon mukaan:

 
I luokka yli 1,2 kg
II luokka 0,8 – 1,2 kg
II luokka alle 0,8 kg


Suomukalana lahna säilyy oikein säilytettynä hyvin. Kalan suomut ovat suuria ja irtoavat helposti suomustettaessa. Suomustusraudalla poikittain sahaamalla suomut eivät roisku. Toinen tapa kaupunkioloissa on suomustaa lahna veden alla tiskialtaassa. Lahna kuuluu puolirasvaisiin kaloihin, joka tekee siitä maukkaan. Erityisesti lapsen ruokavalioon lahna sopii hyvin sen suuren valkuaispitoisuuden vuoksi. Lahnan voi keittää, paistaa tai kypsentää uunissa. Se sopii suolattavaksi ja savustettavaksi. Juhla-aterialle lahnaa voi tarjota lahnahyytelönä kylmänä.



Liity tästä Kalaruokaverkkoon, saat yleistietoa terveellisestä kalasta ynnä muusta terveellisestä syötävästä.




 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1845891
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net