Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Savolainen muikkupaistos   • Eemelin muikkukasari   • Haudutetut muikut   • Hiilimuikut   • Kukkakaali ja savumuikut   • Muikea muikkusardiini   • Muikkukalaa possun kera   • Muikku-perunapiirakat   • Muikkuserpa   • Murumuikut   • Muikkupatee   • Paistetut muikut   • Savujuustomuikkukeitto   • Savumuikkukeitto   • Savustetut muikut   • Sienestäjän savumuikut   • Suolamuikut   • Syksyinen muikkukeitto   • Tomaattimuikut à la kippari   • Kitkan viisaat frityyrissä   • Muikea muikkusäilyke(EU)   • Miikkulaisen muikkulaatikko   • Muikkukäristys   • Purkitettua muikkua   • Rantakala kymmenelle   • Savumuikkuterriini ja hillottuja pikkutomaatteja   • Tomaattimuikut   • Nurinpäin paistettu muikkutorttu   • Muikkupata   • Rapeat neulamuikut   • Suolassa halstratut muikut   • Muikkupata Elli-Esterin tapaan   • Marinoidut savumuikut   • Uunipekonimuikut   • Kenkäveron (Mikkeli) Muikkuterriini 
Suolamuikut
1 kg pieniä muikkuja
½ kg merisuolaa

1. Huuhtele muikut, poista niistä päät ja sisälmykset, huuhtaise vielä nopeasti ja valuta kuiviksi siivilässä, jonka pohjalle olet pannut talouspaperia.

2. Pane kulhon pohjalle 1 cm kerros suolaa, sitten kerros muikkuja, kerros suolaa, taas muikkujajne. , kunnes kalat loppuvat. Päällimmäiseksi tulee kerros suolaa. Pane kalojen päälle lautanen tms.esine joka mahtuu sopivasti astian sisään ja sen päälle kevyt paino,esim. kivi.

3. Jätä suolautumaan viileään paikkaan 2 – 3 tunniksi.

Tarjoa keitettyjen kuoriperunoiden ja ruisleivän kanssa.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2041489
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net