Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Gee Hoon särkijaloste   • Isterin särkisardiniit   • Purkkisäilötty särki – suomalainen sardiini   • Särkipullat   • Paistetut särkifileet   • Sahramilla maustettu särkikeitto   • Särkipullat 

Särki - yleistä. Yllä ohjevalikko.





  • Särki on suomen kolmanneksi yleisin kalalaji. Se erottuu muista särkikaloista kuten säyneestä punaisista silmistään
  • Särki viihtyy rehevissä lammissa, puroissa, järvissä ja meressä.
  • Särjen kutuaika on touko-kesäkuussa.
  • Ammattikalastajien saaliiksi särki päätyy pääasiassa muun pyynnin sivusaaliina, ennen muuta keväällä.
  • Särjen käyttöä ruokakalana vaikeuttaa sen käsittely - ruotoisuus.
  • Suolasärkifileet (graavi) kuuluvat joidenkin herkuttelijoiden suosikkeihin.








 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1877866
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net