Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalansyöjä Nro 1   • Kalansyöjä Nro 2   • Kalansyöjä Nro 3   • Kalansyöjä Nro 4   • Kalansyöjä Nro 6   • Kalansyöjä Nro 7   • Kalansyöjä Nro 9   • Kalansyöjä Nro 10   • Kalansyöjä Nro 11   • Kalansyöjä Nro 12 

Porkka uuden sukupolven lämpösäilytyskalusteiden edelläkävijäksi


Porkka on Pohjoismaissa kylmäalan johtava laitevalmistaja. Ostettuaan Skycold Groupin vuoden 2007 alussa, Porkka on panostanut rajusti myös jakelulinjastojen lämpösäilytyskalusteisiin. Porkan tuotekehityslaboratoriossa on kehitetty mullistava uusi lämpösäilytyskaluste. Uutuussarja on tarkoitettu suurkeittiöiden ja -ravintoloiden vaativaan ammattikäyttöön.

Perinteisen lämpösäilytyksen kuivuminen ja painohävikki ovat historiaa


Porkka DHMC™ -lämpökalusteissa on veden molekyylien kineettiseen liikkeeseen perustuva huipputarkasti ohjattu lämpötila- ja kosteustasapaino. Ne säilyttävät ruoan kypsyystason, mikrobiologisen tason, ravinnearvot ja aistinvaraisen laadun ennallaan useiden tuntien ajan. Ruokien erinomaisen säilyvyyden ansiosta voidaan tarjoilujaksoja valmistella jo hyvissä ajoin ennen esillepanoa. Näin säästetään aikaa, vapautetaan uuni- ja keittopatakapasiteettia ja vähennetään kiirettä.

Digital Heat & Moisture Control täyttää tiukentuneet laatukriteerit

Porkan DHMC™ -lämpökalusteissa on digitaalinen, tarkka tuotteen lämpötilaa ja kosteutta automaattisesti ohjaava järjestelmä. Käyttäjä voi itse valita kullekin ruoka-aineelle sopivimman lämpötila- ja kosteustason. Ohjainyksiköstä näkee selkeästi sisäilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuden. Haluttaessa lämpökaapin lämpötilan seuranta ja jatkuva tallennus on mahdollista. Järjestelmä täyttää EU:n ja kansallisen HACCP:n vaatimukset.

Helppokäyttöinen ja huipputilava energiansäästäjä

DHMC™ -järjestelmä on erittäin helppo käyttää, ja sen osat on vaivatonta puhdistaa ja vaihtaa tarvittaessa. Markkinoiden ainoa automaattisesti kytkeytyvä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu allaskasetti on konepestävyytensä ansiosta hygieeninen.

Porkan lämpökaappi on kompaktin rakenteensa ansiosta kapasiteetiltaan lähes kaksinkertainen tämän sukupolven lämpökaappeihin verrattuna. Laite on testien mukaan hyvin energiaystävällinen. Luonnollisen lämmönkiertojärjestelmänsä ja hyvän eristyksensä ansiosta lämpö pysyy siellä, missä sitä tarvitaan. Esimerkiksi 28 GN 1/1 65:n astian kaapin tehontarve on yhtä pieni kuin kolmella 60 W lampulla.

Huurre Group lyhyesti
Huurre Group –konserni on Euroopan suurimpia kylmäteknologian asiantuntijoita. Tuote- ja palveluratkaisut ulottuvat koko elintarvikeketjuun, ja pääasiallisia asiakkaita ovat elintarviketeollisuus, kauppa ja suurkeittiöt. Konserniin kuuluu yli 20 yhtiötä ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli runsaat 227 miljoonaa euroa. Henkilöstön kokonaismäärä on 1400.

Huurteesta tuli vuoden 2007 alussa suomalaisen Skycold Groupin ja ruotsalaisen Porkka Scandinavia AB:n yksinomainen omistaja. Tämä kauppa vahvisti Huurre Groupin Porkka-Skycold divisioonaa johtavana Pohjois-Euroopan hotelli-, ravintola- ja catering-alan kylmälaitteiden toimittajana.Tällä hetkellä maailmassa on yli 60 miljardia tuotantoeläintä.

Eläinsuojeluliitto Animalia muistuttaa, että eläinkunnantuotteiden tuotannon vähentäminen on oleellinen osa oikeudenmukaista ruokapolitiikkaa. Eläinkunnan tuotteiden tehotuotantoon liittyy monia eettisiä ongelmia. Tehotuotanto on esimerkiksi yksi merkittävimmistä ilmastonmuutoksen kiihdyttäjistä maailmassa. FAO:n vuonna 2006 tekemän selvityksen mukaan globaali karjankasvatus kiihdyttää ilmastonmuutosta jopa enemmän kuin maailman yhteenlaskettu tieliikenne. Tulevina vuosikymmeninä ilmastonmuutos tulee todennäköisesti lisäämään paikallisia ympäristökriisejä ja vaikeuttamaan edelleen monen kehitysmaan ruokapulaa.

Tällä hetkellä maailmassa on yli 60 miljardia tuotantoeläintä. Valtavassa mittakaavassa tapahtuva karjankasvatus kuluttaa runsaasti maa-alaa, jota voitaisiin käyttää suoraan ihmisravinnoksi kelpaavien ruokakasvien viljelyyn. Jo tällä hetkellä lähes 70% kaikesta maatalouden käytössä olevasta maapinta-alasta käytetään pelkästään karjanrehun viljelyyn ja karjan laidunalueiksi. Useiden tuotantoeläinten kyky muuntaa kasviproteiinia eläinproteiiniksi on varsin huono ja prosessissa menetetään huomattavia määriä ihmisten ravinnoksi kelpaavaa proteiinia. Myös karjan kuluttama ja karjanrehun kasteluun käytetty vesimäärä nielee merkittäviä osia useiden valtioiden vedenkulutuksesta.

Maailmassa on edelleen yli 850 miljoonaa aliravittua samalla, kun lihan kulutus länsimaissa on pysynyt korkeana. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kulutetaan yli 90 kiloa lihaa henkeä kohti vuodessa, kun taas Intiassa vastaava luku on alle 5 kiloa (2005, Faostats). Huolestuttavaa on, että lihantuotannon on ennustettu kaksinkertaistuvan maailmassa vuoteen 2050 mennessä, kun kehitysmaat seuraavat länsimaiden kulutusmallia.

Animalia kampanjoi parhaillaan kasvisruoan edistämisen puolesta. Kampanjasivut ovat osoitteessa www.arvokasvalinta.fi. Kampanjallaan Animalia kannustaa kuluttajia korvaamaan tai vähentämään eläinkunnantuotteiden kulutusta ruokavaliossaan. Kampanjasivuille on koottu reseptejä ja ohjeita monipuolisen kasviperäisen ruokavalion koostamiseen.


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2664365
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net