Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Tilaa tästä HyväMaku-kylmäsavustin ja saat herkullista leivän päälle pantavaa.





Kylmäsavustuspaketti
(nyt saatavana koko paketti)

ei jätä ketään kylmäksi



HyväMaku-kylmäsavustimen hehkuva vastuslanka muodostaa leppäpalikan myötävaikutuksella sankan savun. Tämä systeemi sopivan kokoisessa, tiiviissä savustuslaatikossa ei nosta lämpöä yli 27 asteen, mutta savustaa lohet, siiat ja muut tuotteet erittäin maukkaiksi.
(Suurenna kuvia napsauttamalla kuvaa hiiren vasemmalla)

HyväMaku kylmäsavustimen savunmuodostajasta on pelkkää hyvää sanottavaa:

"Kylmäsavustuslaite toimii ja hyvää kalasta tulee.Olisin vielä halunnut tietoa kylmäsavustetun kalan säilyvyydestä kun siitä on paljon erilaisia mielipiteitä."

"Hyvää tuli kun käyttää riittävästi aikaa. Tilaan toisen KylmäSavun".





Sankka savu antaa aromin

Herkullisen kylmäsavukalan makuun pääsemiseksi tarvitset 12 voltin/6 amppeerin akkulaturin.

Vuoden takuu

Hehkuva vastuslanka ei mene rikki, ellei sitä mekaanisesti rikota.



HyväMavu kylmäsavustusvastusta myydään ( 1 kpl) € 39,80 +lähetyskulut 7 e (sis. Alv 22 %).

Hintaan sisältyy 1 kpl vastus, kuorittua leppää (aloituspakkaus) sekä yksityskohtaisen käyttöohjeen.

Tilaa





HyväMaku savustusvastuksen mitat:

Alustan

  • leveys 10 cm
  • pituus 13 cm
  • vastuslankojen korkeus alustasta 3,5 cm

(jää hyvä tila leppäpalikasta muodostuvalle tuhkalle)


TAKAISIN



Savustuslaatikko




Kotisavustajan savustuslaatikon mitat ovat

  • 600 mm(syvyys)
  • 400 mm(leveys)
  • 500 mm (korkeus)



HyväMaku-savustuslaatikko on käyttövalmis. Se on tehty kulmista metallivahvikkeilla vahvistetusta 6 mm vanerista ja siinä on liukusaranaluukku. Pakettiin sisältyy lämpömittari (ulko/sisä) ja savustusritilä.



HyväMavu kylmäsavuslaatikkoa myydään ( 1 kpl)€ 131,50 +lähetyskulut 15 e (sis. Alv 22 %).

Tilaa









Tiesitkö?

Kylmäsavustuksen ja lämminsavustuksen olennainen ero on siinä, että kalan lämminsavustuksessa (+60 astetta) sen vesipitoisuus vähenee (10%) ja rasvapitoisuus nousee

vesi 79 g.....laskee...64 g
proteiini 16 g.....nousee...22 g
rasva 4 g.....nousee...10 g

Kylmäsavustuksessa tuote ei kypsy eikä kalan koostumus juurikaan muutu, koska prosessissa kalan/ -fileen lämpötila on alle + 30 (20-25) astetta.



Tämän kesän loput kylmäsavustuskokonaisuudet (vastus+laatikko) myydään NYT ( 1 kpl)€ 75,00 + postimaksu € 12,00. (sis. Alv 22 %).

Tilaa


Toimitusaika vastuksella 2 vrk ja koko paketilla 1 viikko.



Kylmäsavustusfaktaa

Fileoi ja suolaa (graavaa) kala. Paksuhko filee (1 – 2 kg) vaatii noin 12 tunnin suolan.
Katso lisää..

HyväMaku kylmäsavustuksessa ei savulaatikon sisälämpötila saisi nousta yli + 30-asteen, kala ei saisi alkaa kypsymään (kts.yllä). Ulkolämpötilan noustessa yli +20-asteen savustus ei tuota toivottua tulosta, tai vastaavasti ulkolämpötilan laskiessa alle -15-asteen.

Sankan savun saat aikaan lehtipuulla. Sopivan kokoinen kuiva leppä, omenapuu, tammi (käytetään Keski-Euroopassa) tai vastaava. Kuoritusta puusta sahataan noin 2,5 cm paksuisia kiekkoja ja yksi kiekko antaa savua reilun kahden tunnin ajan. Kiekko asetetaan vastuslankojen päälle, puunsyyt vastuslankojen suuntaisesti ja projekti käynnistyy.

Varaa aikaa savustukseen. Se on kuin joulukinkun paisto, vaatii läsnäolon, vahtimisen, eikä sovi nälkäiselle sielulle.

Vastuksen saat hehkumaan kytkemällä vastuksen piuhat 12 voltin/ 6 amppeerin akkulaturiin tai vaihtoehtoisesta auton akkuun.

Käsittele vastusta varoen sen ollessa kuuma, ja jos kiekko hehkuessaan punaisena käpertyy vastuslangan ympärille, älä poista väkivalloin puuta. Kytke virta pois ja anna vastuksen jäähtyä.


EI OLE YLITSEPÄÄSEMÄTTÖMÄN HANKALAA PUUHAA, ONNISTUU KOTIKONSTEIN JA SITÄ PAITSI SE ON HAUSKA TAPA VIETTÄÄ LAATUAIKAA.

Tästä mukaan Kalaruokaverkkoon




TAKAISIN








 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475122
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net