Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Painonvartijat   • Tammikuu   • Helmikuu   • Toukokuu   • Kesäkuu   • Heinäkuu   • Syyskuu 
Painonvartijoiden Vuoden Laihduttaja 2007 -finalistit valittu


Painonvartijat on johtava globaali painonhallintapalveluja tarjoava yritys, joka toimii 30 maassa. Painonvartijat auttaa ihmisiä pääsemään tavoitepainoonsa ja säilyttämään sen. Toiminnan perustana ovat Painonvartijat-ryhmät, joissa laihduttajat saavat tietoa ravinnosta ja liikunnasta sekä tukea painonhallintaansa. Viikoittain kokoontuu noin 46 000 Painonvartijat-ryhmää eri puolilla maailmaa. Painonvartijat tarjoaa myös painonhallintaan liittyviä tuotteita ryhmissään ja internetin kautta.
Suomessa Painonvartijat aloitti toimintansa vuonna 1975.Finalistikahdeksikko laihdutti yhteensä 282 kiloa

Painonvartijoiden Vuoden Laihduttaja 2007 -finalistit on valittu. Kahdeksan finalistin joukkoon mahtuu eri-ikäisiä Painonvartijoiden ryhmissä tavoitepainoonsa päässeitä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea. Ikäjakauma vaihtelee 23 ja 61 vuoden välillä ja ammatit grillimyyjästä rakennusmestariin ja opiskelijasta pastoriin. Yhteensä finalistikahdeksikko on 282 kiloa aloituspainoaan kevyempi.

Vuoden Laihduttaja 2007 -finalistien esittelyt ovat nähtävissä Iskelmäradion nettisivuilla (www.iskelma.fi), ja yleisö voi äänestää siellä oman suosikkinsa. Äänestys alkaa 1.10. ja päättyy 17.10.

Vuoden Laihduttajan 2007 valitsee kahdeksanhenkinen raati keskiviikkona 17.10. Tallink Galaxylla. Samalla julkistetaan yleisön suosikki.

Vuoden Laihduttaja on Painonvartijoiden järjestämä vuosittainen kilpailu, jossa voittajan valintaperusteina on painonpudotuksen lisäksi kokonaisvaltainen elämäntapamuutos.

Vuoden Laihduttaja 2007 -finalistit ovat Taina Ahonen Siilinjärveltä, Anne Haikonen Hikiältä, Teijo Jantunen Luvialta, Tarja Liljendahl Keravalta, Marja Mäntypuro Turusta, Mirja Pelamo Raumalta, Pentti Raassina Reijolasta ja Laura Savolainen Porista.

Finalistien kommentit lyhyesti:

Taina Ahonen, Siilinjärvi, -30 kg

- Kaksi pientä lasta, runsaat syömiset ja liikkumattomuus – siinä yhtälö, jonka myötä paino nousi liki 90 kiloon. Olin väsynyt ja ylipainoinen. Pohdin Painonvartijat-ryhmään lähtemisestä ja päätin: nyt jos koskaan! Elämäntilanteeni oli ihanteellinen painonpudotukseen. Lapset olivat jo sen verran isoja, että kykenin nappaamaan hieman aikaa itselleni. Motivaatio ja kannustus olivat kohdallaan. Sen seurauksena minua on nyt 30 kiloa vähemmän kuin ennen! Taina Ahonen iloitsee.

Anne Haikonen, Hikiä, -37 kg

- Olen yrittänyt laihduttaa aiemminkin, mutta paino on aina palannut entisiin lukemiin. Kun uusi rakkaus, uusioperheen maallemuutto ja uusi työ toivat suuren elämänmuutoksen, päätin tehdä myös kestävän elämäntapamuutoksen. Painon kanssa jojottelu sai nyt loppua. Elämäntapamuutos oli lopulta kiinni pienten asioiden muuttamisesta: syökö meetvurstia vai kinkkua, kermajuustoa vai kevyempää. Suklaata tosin en kotiin enää osta, sillä tiedän sen olevan pahin kompastuskiveni, postinkantaja Anne Haikonen sanoo.

Teijo Jantunen, Luvia, -47 kg

- Olen yrittänyt laihduttaa lukuisia kertoja ja ehtinyt kokeilla monenlaisia kotkotuksia. Hetkellisen onnistumisen jälkeen yritykset ovat aina kaatuneet lyhytjänteisyyteen. Heräsi kysymys, eikö miehestä löydy sen verran ryhtiä tekemiseen, että annetaan kiloille kyytiä. Päätin näyttää itselleni ja liityin paikkakunnalla aloittaneeseen Painonvartijoiden yritysryhmään. Ryhmä oli naisvoittoinen, kuten ne pääosin taitavat olla. Se tuntuu hieman omituiselta, sillä kun ympärilleen katsoo, niin kyllä me miehetkin pientä kevennystä tarvitsemme, rakennusmestari Teijo Jantunen tuumii.

Tarja Liljendahl, Kerava, -23 kg

- Hankalimmat laihdutusvaiheet liittyivät työhön. Työpäivän aikana oli paljon kokouksia ja palavereja tarjoiluineen. Lounas ja joskus myös päivällinen tuli nautittua ravintolassa. Otin tilanteen omaan hallintaan. Kieltäydyin järjestelmällisesti kaikista kokouspullista ja opettelin tilaamaan ravintolassa oikeanlaista ruokaa. Kotona kokeilin innokkaasti uusia reseptejä. Varsin monta kertaa meillä ruokaili vieraita, jotka eivät tienneet lainkaan, kuinka terveellisesti heidän ruokansa ja leivonnaisensa oli laitettu. Tulokset alkoivat näkyä nopeasti, ja ihmiset sanoivat, että eivät olisi tunnistaneet minua, jos olisin tullut kaupungilla vastaan, pastori Tarja Liljendahl kertoo.

Marja Mäntypuro, Turku, -43 kg

- Olen aina ollut pullan suurkuluttaja ja hampurilaisten ystävä. Kakkua piti aina syödä sen kunniaksi, jos jotain myönteistä tapahtui. Ja jos jokin painoi mieltä, niin jääkaapilta löytyi lohtu. Se näkyi myös painossa. Painonvartijoiden avulla löysin uudelleen vihannekset ja hedelmät ja korvasin viinerit ja muut raskaat välipalat niillä. Laskin, että vuoden aikana on jäänyt syömättä noin 700 viineriä, oikolukija Marja Mäntypuro kertoo.

Mirja Pelamo, Rauma, -47 kg

- Olen 8-vuotiaan tytön ja 5-vuotiaan pojan äiti. Pojan syntymän jälkeen neuvolan jälkitarkastuksessa sain kuulla tylyä tekstiä: verenpaine oli lähes 200, sokeriarvot sekaisin ja ylipainoa oli runsaasti. Mietin, että ihanat pienet lapseni tarvitsevat minua vielä pitkään, ja päätin muuttaa elämäntapani pysyvästi. Painonvartijoiden ryhmässä käynti oli minulle avain onnistumiseen. Siellä oli tavallisia ihmisiä, joilla oli kaikilla sama tavoite. Minua auttoi se, että Painonvartijoissa saa syödä itsensä kylläiseksi, jolloin ei sorru turhaan naposteluun, grillimyyjä Mirja Pelamo sanoo.

Pentti Raassina, Reijola, -21 kg

- Terveenä eläkkeelle oli motto, joka sai minut laihduttamaan. Työelämää ostajana on jäljellä vielä vuosi, sitten koittavat vapaaherran päivät. Verenpaine oli kumpuileva ja kolesteroli koholla. Painonvartijoiden menetelmässä saa syödä sopivan monipuolisesti, kunhan kiinnittää huomiota ruoan laatuun ja määrään, ja ryhmästä saa tukea. Laihdutus eteni vauhdikkaasti ja kaikkiaan paino putosi 21 kiloa. Nyt verenpainehumina on poissa, eikä hölkätessä tarvitse pysähdellä läähättämään, eläkepäiviä odottava 61-vuotias ostaja Pentti Raassina kertoo.


Laura Savolainen, Pori, -34 kg

- Terveellinen kotiruoka vaihtui roskaruokaan, kun aloitin opinnot ammattikorkeakoulussa ja muutin pois vanhempien luota. Uusi ruokavalio näkyi pian painon nousuna, ja olin tyytymätön sekä ulkonäkööni että olotilaani. Nyt yli 30 kiloa kevyempänä on kiva mennä vaatekauppaan. Oli huikea hetki vetää sovituskopissa jalkaansa koon 36 farkut. Vielä puoli vuottaa sitten kokoni oli 46, porilaisopiskelija Laura Savolainen vertaa.

Painonvartijoiden Vuoden Laihduttaja 2007 on porilainen Laura Savolainen
Yleisöäänestyksen voitti Mirja Pelamo, miesten sarjassa tasapeli
Painonvartijoiden Vuoden Laihduttajaksi 2007 on valittu 23-vuotias Laura Savolainen Porista. ”Laihduttaminen kannattaa, oli minkä ikäinen tahansa”, onnellinen Laura riemuitsi voiton ratkettua tänään Tallink Galaxylla järjestetyssä finaalissa.

”Kotoa pois muuttaminen on varmasti monelle nuorelle kriittinen vaihe ruokailutottumuksissa. Minullakin terveellinen kotiruoka vaihtui roskaruokaan, kun aloitin opinnot ja muutin pois vanhempien luota. Uusi ruokavalio näkyi pian painon nousuna, ja olin tyytymätön sekä ulkonäkööni että olotilaani”, Laura kertoi. ”Nyt yli 30 kiloa kevyempänä on kiva mennä vaatekauppaan. Oli huikea hetki vetää sovituskopissa jalkaansa koon 36 farkut, kun vielä puoli vuotta sitten kokoni oli 46!”

Painonvartijoiden järjestämässä kilpailussa voittajan valintaperusteina on painonpudotuksen lisäksi kokonaisvaltainen elämäntapamuutos.

”Menestyksekäs painonhallinta perustuu neljään kulmakiveen: oikeaan ruokaan, asenteeseen ja liikuntaan sekä ryhmän antamaan tukeen. Jokaisella on oma tapansa onnistua, ja sitä yhteisö voi tukea. On mahtavaa nähdä, miten tämä joukko on onnistunut tavoitteessaan!” Painonvartijoiden viestintäpäällikkö Mika Saarelainen onnitteli finalisteja.

Yleisön suosikki Mirja Pelamo, miesten sarjassa tasapeli

Vuoden Laihduttaja -kilpailun yleisöäänestyksen voitti raumalainen grillimyyjä Mirja Pelamo, 47. ”Painonvartijoiden ryhmässä käynti oli minulle avain onnistumiseen. Siellä oli tavallisia ihmisiä, joilla oli kaikilla sama tavoite. Edelleen nautin grilliherkuista, mutta nyt kohtuudella”, Mirja Pelamo sanoi.


Kilpailussa jaettiin palkinnot myös miesten sarjassa, jossa päädyttiin tasapeliin kahden finalistin; luvialaisen Teijo Jantusen ja reijolalaisen Pentti Raassinan välillä.

Finalistit pudottivat yhteensä 282 kiloa

Vuoden Laihduttaja on valittu vuodesta 1981 lähtien. Tämän vuoden kilpailun kahdeksan finalistin joukossa oli eri-ikäisiä Painonvartijoiden ryhmissä tavoitepainoonsa päässeitä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea.
Ikäjakauma vaihteli 23 ja 61 vuoden välillä ja ammatit grillimyyjästä rakennusmestariin ja opiskelijasta pastoriin. Finalistikahdeksikko pudotti painoaan yhteensä muhkeat 282 kiloa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728829
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net