Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
Joulukuu 2018 jouluruoat "mitä syötäisiin" tiedotteet sähköpostilaatikkoosi kerran viikossa. Ilmoittaudu mukaan! Vain 11 € ja syöt hyvin.


Tilaa tästä henkilökohtaiset tunnukset..

Kotimainen kalavuosi alkaa tammikuussa mateesta ja etenee kevätkutuisia kaloja seuraten - ja syöden.
©IsoFisu






Erilaisia jouluruokia usein raskaiden laatikoiden sijaan



hovinsalon.fi UUTISKIRJE joulu 1/3 2018




Joulun 2018 kalaruuat ja muutakin








Tässä Punajuurigraavatussa lohessa suolataan lohi käyttäen punajuurta makua antamaan. Reseptissä se raastetaan raa`asta punajuuresta. Jotain tavanomaisesta poikkeavaa siis.



Toisessa graavilohessa on käytetty sokeria enemmän, jota tapaa suosivat ruotsalaiset, olen kuullu. Lisäksi tähän Sokerisuolatussa graavilohiohjeessa on mukana Sinappikastikeohje, joka antaa lisäpotkua joulupöytään.



Höyrytetty siika ottaa makuun mukaan katkarapuja ja pienen määrän raastettua inkivääriä. Todettakoon että siika oli usein takavuosina huonosti saatavana, mutta nykyisin sen viljely (kasvatus) tekee mahdolliseksi saatavuuden myös ennen joulua. Ohjeeseen kannattaa tutustua ehkä jopa siikaa valmistaa, sillä kalan mukaan sopivat hyvin sitruunamarinoitu fenkoli tai porkkanapyree.



Hiillostettu kylmäsavulohi-ohjeeseen sisältyy fenkolimajoneesi. Ohje kehottaa leikkaamaan paksuiksi viipaleiksi lohen, jotka paahdetaan ja nautittaessa sen lisukkeeksi sopii mainiosti helppotekoinen fenkolimajoneesi.



Pinaattinen kalamureke valmistetaan valkolihaisesta kalasta (hauki, siika tai ahven). Ohjeessa kalafileet jauhetaan monitoimikoneella, joten hauen y-ruodotkaan eivät tunnu hampaiden koloissa. Pinaatti kalamassassa ennen hautumaan laittamista antaa hienon maun. Katso kuva ja valmista - on joulun kalaruuista kuin piste i:n päällä.



Muikkukeitto ei ole joidenkin mielestä ehkä jouluinen, mutta vaihdetaan myös kalaruokatottumuksia näin jouluna ja valmistetaan usein raskaan joulupöydän vastapainoksi kalasoppa, muikkukeitto.



Karamellisoitu ylikypsä kasleri on tässä lanseeraamamme vaihtoehto "kinkkumötkäleelle". Ei ylenpalttisesti kovia rasvoja - tämä "kinkku" painaa vain 1,5 kg. Sen valmistaminen vaatii jonkin verran enemmän viitseliäisyyttä, mutta joulun eteen on uhrauduttava. Kuriositeettina mainittakoon että itse valmistin viimejouluksi lampaanviulun.



Fetajuusto-lampaanlihapullat saattavat kuulua arkiseen ruokapöytään ehkä sunnuntairuuaksi, mutta kuitenkin olen sen liittänyt tähän tiedotteeseen. Voi Fetajuusto-lampaanlihapullat valmistaa vaikka uuden vuoden ruuaksi.



Rauhaisaa joulua!

KALARUOKAVERKKO tiedotteet



Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjeitä, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2136894
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net