Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Tässä viini-infolinkki kaikille Kalaruokaverkkoon liittyneille
KAIKKI MITÄ HALUAN TIETÄÄ VIINEISTÄ?Sitä ennen voit ihailla kuvia niiltä alueilta Etelä-Euroopasta, joilta ne hyvät viinit tulevat.


Kuvat suurenevat napsauttamalla.


LASINPIDIKE


Tämä lasinpidike kiinnitetään ruuvikiinnityksellä hyllyn alapinnalle ja on tarkoitettu jalallisille laseille. Vie tilan pois komerosta. Kiva sisustuksellinen yksityiskohta.Lasinpidikkeen hinta 24,80 €/kpl

Tuote nro 0213

Tilaa tästäReilun kaupan viinit
Reilun kaupan viinit rantautuivat Alkon vakiovalikoimaan kesällä 2006. Nyt Reilun kaupan valikoima on laajentumassa, kun mukaan on otettu entisten kahden lisäksi neljä uutta Reilun kaupan viiniä.Argentiina
Alta Gloria Bonarda-punaviini
8,94 € (0,75 l)


Täyteläinen, notkea, tumman marjaisa, kirsikkainen, mausteinen, hennon lakritsainen, kevyen vaniljainen.Ensimmäiset Reilun kaupan viinit tulivat Alkoon Etelä-Afrikasta. Viinitiloja on sertifioitu Reilun kaupan järjestelmään myös Chilessä ja Argentiinassa, joten nyt uutuksia on näistä kaikista maista. Reilun kaupan valikoima ja saatavuus on ylipäätään kasvanut viime vuosina. Perinteisten kahvin ja banaanien ohella tarjolla on satoja tuotteita, elintarvikkeiden ohella esimerkiksi vaatteita ja tekstiilejä.
Etelä-Afrikka
Fairhills Shiraz-punaviini
26,70 € (3 l)


Täyteläinen, notkea, kypsän hedelmäinen, makean marjainen, mausteinen, paahteisen tamminen.Ostaja maksaa Reilun kaupan tuotteista takuuhinnan, joka kattaa tuotantokustannukset ja takaa kohtuullisen toimeentulon. Takuuhinnan päälle maksetaan myös erillistä Reilun kaupan lisää, jonka yhteisöt käyttävät sosiaalisiin ja tuotantoa parantaviin hankkeisiin. Järjestelmä takaa suurtilojen työntekijöille hyvät työolosuhteet sekä oikeudenmukaisen palkan. Lisäksi lapsityövoima on kielletty. Myös tuotantoystävällisyys ja kestävä kehitys on huomioitu kriteereissä.Chile
Los Robles Fairtrade-valkoviini
8,94 € (8,15 l)


Kuiva, raikkaan hapokas, sitruksinen, kypsän karviaismainen, kevyen yrttinen.Etelä-Afrikan osalta Reilun kaupan järjestelmässä edellytetään lisäksi valtion Black economic enpowerment-ohjelman määrittelemää omistuksen siirtoa. Sen mukaan tilojen omistuksesta vähintään 25 % on siirrettävä työntekijöille, jotka apartheid-politiikan aikana eivät voineet omistaa maata tai omaisuutta.
Reilusta kaupasta hyötyvien määrä on kohonnut maailmassa 1,4 miljoonaan perhetuottajaan ja työntekijään. Kun mukaan lasketaan perheet, hyötyviä viinitilojen työntekijöitä on maailmalla noin 2 500 perheineen.
Reilun kaupan luotettavuus sai viime marraskuussa laatutakuun, kun sille myönnettiin tuotteiden sertfiointia säätelevä ISO 65-standardi. Standardia ei ole aiemmin myönnetty sosiaaliselle tai kehityskysymyksiin keskittyneelle sertifiointijärjestelmälle.
Alko palkittiin viime vuonna joulukuussa Reilun kaupan yhdistyksen kunniamaininnalla Reilun kaupan edistämiseksi tehdystä työstä.Argentiina
Etelä-Afrikka-valkoviini
28,70 € (3 l)


Kuiva, raikkaan hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon yrttinen.
Lähde: Alko – Uudet tuotteet, Hinnasto 2008.


Alko tekee itsensä tarpeettomaksiPäivittäistavarakauppa ry:n TNS Gallup Oy:llä teettämän tutkimuksen mukaan 46 % suomalaisista haluaisi miedot viinit elintarvikeliikkeisiin. Vuosi sitten myynnin olisi sallinut 51 % suomalaisista.

Viinin myynnin vapauttamisen kannatuksen laskun on tulkittu johtuvan alkoholipoliittisesta keskustelusta, jossa on painotettu alkoholin kulutuksen kasvun aiheuttamia haittavaikutuksia. Tämän tulkinnan mukaan ihmisten mielipiteet siitä, mistä alkoholia pitäisi saada ostaa, muuttuvat monopolia suosiviksi samalla kun heidän huolensa alkoholin haitoista kasvaa.Vähemmän on tuotu esiin sitä, että alkoholimonopolin markkinalähtöinen toiminta näkyy muun muassa myymäläverkoston kattavuutena ja myymälöiden sijaintina kaupan suurmyymälöiden kainalossa. Tämä lisää kuluttajien tyytyväisyyttä monopoliin ja vähentää tarvetta muutokseen. Julkisessa keskustelussa ei ole myöskään käsitelty sitä, että Alko rapauttaa lähikauppaverkkoa. Tämä rajoittaa tulevaisuudessa erityisesti ikääntyvän väestön palveluja. Myös sääntelyn ja tuottavuuden yhteys on vasta tulossa keskusteluun.

Päivittäistavarakauppa ry:n mielestä tutkimustulos kertoo siitä, että Alko tekee itsensä tarpeettomaksi eikä monopolilla ole enää saatavuutta rajoittavaa merkitystä. Suomalaista alkoholikulttuuria heikentääkin harjoitetun alkoholipolitiikan epäuskottavuus. Tehdyt alkoholipoliittiset toimet on suunnattu maksimoimaan valtion verotulojen tai valtionyhtiöiden Alkon ja Altian myynnin kasvu. Ristiriitaisuuksista valtion monopolien johtamisessa kertoo omalla tavallaan Altian pääjohtajan ero.

Päivittäiskauppa ry selvitti alkoholijuomien vähittäismyynnin ja jakelun järjestämistä toukokuun alkupuolella. TNS Gallup Oy:n tekemiin puhelinhaastatteluihin vastasi 1 000 suomalaista.Zork-korkki, ympristöystävällinen viininsulkijaUutta Suomessa!
Mateus Sparkling Rosén uusi muovinen kuohuviinisuljin Zork on kätevä, erittäin helposti avattava ja suljettava. Korkki säilyttää avatun kuohuviinin kuplat ja on todellinen hitech vaihtoehto perinteiselle kuohuviinikorkille. Zork on myös ympäristöystävällinen, sillä se on 100 %:sesti kierrätettävä. Zorkin hiilijalanjälki on jopa 40 %:a pienempi kuin perinteisen kuohuviinikorkin.

Zork-korkin kehittely alkoi vuonna 2007 Australiassa ja ensimmäiset prototyypit tulivat markkinoille 2008. Euroopassa Zorkin otti ensimmäisenä käyttöön syksyllä 2010 Tesco tuodessaan valikoimiinsa neljä Zork-korkillista kuohuviiniä.

Kesän alusta Zork-korkkiin pukeutuu ensimmäisenä Suomessa Mateus Sparkling Rosé. Huoleton Zork on kätevä kun kuohuviinistä ja sen ihanista kuplista halutaan nauttia picnicillä, juhlissa, veneessä tai koti-illoissa – missä tahansa tilaisuudessa. Zorkin myötä pelko kuplien menettämisestä on turhaa. Uusi ja innovatiivinen Zork mahdollistaa kuohuviinipullon uudelleen sulkemisen ja säilyttää avatun pullon kuplat. Juhlat voivat jatkua vaikka seuraavana päivänä raikkaan kuohun kera, kun pullo on suljettu Zorkilla.

Zork on myös turvallinen avata, eikä pelkoa korkin lentämisestä ole. Voimaa ei tarvita, mutta juhlan tuntua tuova kuohuviinin poksahdus on tallella. Totta kai, onhan korkki nyt Zork.

 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2091828
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net