Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista


***********************************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO
7.3.2002
***********************************************************
Maamme vesissä ja erityisesti järvissämme uivat maailman hienoimmat kalat.
Mikä meitä suomalaisia vaivaa kun emme itse arvosta niitä, vaan kasvatamme ja
meille tuodaan kasvatettua lohta? Jo yli 60 % vuosittaisesta kalan kulutuksestamme
on Norjassa kasvatettua ”kassilohta”. Samanaikaisesti omaa kalastuselinkeinoamme
ajetaan alas.
*********************************************************************
Valmistakaamme suomalaisesta luonnonkalasta kalaruokaa. Ja mikäli emme pääse
itse pyydyksille, hankkikaamme kalamme tutulta kalakauppiaalta joko torilta tai
kauppahallista. Silloin tiedämme saavamme tuoretta.
*********************************************************************
Viikolla 11 julkaisemme ensimmäisen osan Suomalaisen kalan ahdinko-
nimisestä kirjoituksesta.
************************************************************
Nyt kaikille hyvin maistuneen Hauenpäävellin jälkeen on hyvä maistuttaa mieliin kuinka esimerkiksi siiasta saa wokki- ruokanakin hyvää. Ohjeessa mainittua Basmatiriisiä myyvät Kaukoidän erikoisuuksiin erikoistuneet myymälät ainakin täällä Helsingissä.
Ohjeen lähettäjä on helsinkiläinen kalaruoan ystävä.

Wokattua inkiväärisiikaa
( 3-4 hengelle)

700 g suomustettua siikafilettä
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl pieneksi pilkottua inkivääriä
2-3 rkl sitruunamehua
kuivattua punaista chilipippuria
kuivattua sarviapilaa
tai mustaa pippuria
suolaa
voita tai kasviöljyä paistamiseen

Paista pilkottua valkosipulia voissa tai öljyssä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Käytä mieluiten wok- pannua (valurautapannukin käy). Lisää
inkivääri ja pippuri ja anna paistua minuutin pari välillä sekoittaen.

Lisää lämpöä ja sekoita suurin piirtein peukalonpään kokoisiksi paloi-
tellut siikafileet öljy/voi- mausteseokseen (älä poista nahkaa, sillä se
pitää kalapalat koossa ja säilyttää mehukkuuden). Pyörittele kalapaloja
pannussa pari kolme minuuttia kovalla lämmöllä

Lisää sitruunamehu, pari kolme reilua hyppysellistä sarviapilaa (tai tuoretta
persiljaa) ja hieman suolaa. Pyörittele seosta vielä pari minuuttia, kunnes
kalapalat ovat kypsiä.
Tarjoa kuumana keitetyn basmatiriisin tai salaatin kanssa.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745882
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net