Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain


**************************************************************************
* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
20.6.2002 Hauskaa Juhannusta
**************************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1) Ahvenesta yleensä
2) Ahventa Turkkilaisittain
*************************************************************

AHVENTA TURKKILAISITTAIN
Kesän alkaessa olla parhaimmillaan ja onkijoiden odotellessa sitä suurinta kalaa joka kuitenkin aina pääsee karkuun, voi valmistaa sen toiseksi suurimman ahvenen seuraavanlaisen reseptin mukaan. Huomautettakoon, että alkuperäisessä turkkilaisessa ohjeessa käytetään Ispendek Levrek- nimistä kalaa joka on Egean- ja Marmaris-merestä saatava, nimenomaan nuori meriahven. Tämän saanti meidän rannoilta lienee epävarmaa, on siis tyydyttävä suomalaiseen ahveneen.

TARVITSET 1 – 2 HENGEN ANNOKSEEN:
300 – 500 g kokoinen kokonainen ahven
7 kpl keskikokoista peruna
7 – 8 kirsikkatomaattia
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl kuivaa valkoviiniä
10 mustaa oliivia
runsas teelusikallinen hienoksi hakattua tuoretta timjamia
teelusikallinen basilikaa
2 hienonnettua valkosipulin kynttä

VALMISTUS:
Perkaa ja suomusta kala, huuhtele ja kuivaa talouspaperilla. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Aseta kala öljytylle uunipannulle, perunaviipaleet, tomaatinpuolikkaat ja oliivit kalan viereen. Voitele kala lopulla öljyllä ja valkoviinillä. Sekoita keskenään timjami, basilika ja valkosipuli. Sivele osa seoksesta kalan sisään ja ripottele loput koristeeksi kalan ja muiden ainesten päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta annos tarjoiluvadille ja tarjoa heti.

Huomautettakoon myös, ettei alkuperäisessä turkkilaisessa reseptissäkään suolasta mainita mitään.

Kalan seuraksi sopii hyvin salaatti:
PIRASA SALATASI – PURJOSALAATTI
4 annosta

2 tuoretta purjoa
½ dl etikkaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa, mustia oliiveja, punaista paprikaa

Poista purjoista päällimmäiset lehdet ja vihreä latvaosa. Aseta hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatut purjot valkoiselle vadille. Suolaa maun mukaan. Kaada päälle etikka sekä öljy ja sekoita varoen. Koristele muutamalla mustalla oliivilla ja hienonnetulla punaisella paprikalla.

Afivet olsun
Immo Peitsara, Helsinki, Töölö

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2523740
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net