Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto


**************************************************************

* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
18.7.2002

**************************************************************

Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1) Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa ¾
2) Ahvenkasviskeitto

**************************************************************

Kalan kohdalla kaikki alkaa kalastajasta tai kalan kasvattajasta hänen nostaessaan kalan vedestä, pois sen omasta elinympäristöstä. Kala täytyy heti tainnuttaa, laskea siitä veri ja panna jäihin. Seuraavaksi on huolehdittava kalaerän oikeaoppisesta kuljetuksesta (lämpötila ja hygienia) jalostajalle tai jälleenmyyjälle. Näin edeten ja jokaisen välivarastoijan tai jalostajan toimiessa omavalvontasuunnitelmansa edellyttämällä tavalla kuluttaja saa tuotteen, jonka voi huoletta ostaa.

Kotimaiseen voi luottaa. Se on lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Ensi viikon viimeisessä osassa (4/4) kerromme kesälomakalastajan ”omavalvonnasta”.

***************************************************************

AHVENKASVISKEITTO

400 g ahvenfileetä
300 g perunaa
1,5 l kalalientä
iso sipuli
voita
kasviksia maun mukaan omasta ryytimaasta tai pakastepussi
tilli- ja persiljasilppua
pieni pala inkivääriä
maustepippuria
laakerinlehti

VALMISTUS:
Kuori ja silppua sipuli. Freesaa se kasvisten kanssa voissa. Laita kattilaan, johon lisäät kalaliemen, lohkotut perunakuutiot, tilli- ja persiljasilpun, muutaman maustepippurin, laakerinlehden ja raastettua inkivääriä. Keitä hiljaa ilman kantta, että liemi kiehuu hieman kokoon. Kasvisten kypsyttyä lisää paloitellut ahvenfileet. Tarkista suola ja kiehauta muutama minuutti. Tarjoa lisänä lämmintä leipää.

Ohjeen alkuperä tuntematon.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454659
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net