Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli


******************************************************
* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
21.11.2002
******************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1) Toiminnasta 2003
2) Lasimestarin silli
******************************************************
Olemme hallituksen palavereissa keskustelleet ensi vuoden
toiminnasta.
1)Kerran kuussa lohisoppaa Kuussa.
Yhdistyksemme aikoo aloittaa säännöllisen kalaruoan nauttimisen. Aiomme neuvotella Ravintola Kuun (Töölö, Helsinki) lohisopan hinnan edulliseksi, jolloin ravintolalle muuten hiljaisena ajankohtana illansuussa (ma – ke) voisimme tavata nauttimalla kalakeiton. Kattaus voisi olla klo 17 – 19 ja puheoikeus kaikilla osallistujilla.
2)Kalasta ruokaa kurssi.
Jo yhdistyksemme perustamisen aikoina silloisen hallituksemme jäsen, Veijo Vanamo, kertoi mielipiteenään yhdeksi hyväksi toimintamuodoksi kalan käsittelyyn perehdyttämisen. Aiomme toteuttaa sen tulevana toimintavuotena ja etsimme tähän tarkoitukseen sopivaa ja hygieniamääräykset täyttävää tilaa.

Päätökset tehtyämme tulemme kertomaan niistä lisää mateen kudun aikoihin 2003.
******************************************************
LASIMESTARIN SILLI

• 2 RASVASILLIÄ
• 1 PORKKANA
* ½ PURJOA
• 1 – 2 PUNASIPULIA
• PALA PIPARJUURTA
• 2 LAAKERINLEHTEÄ
* 1 – 2 TL SINAPINSIEMENIÄ
* TUORETTA TILLIÄ

ETIKKALIEMI:
• 1 ½ DL ETIKKAA
• * 1 ½ - 2 DL VETTÄ
• * 1 DL SOKERIA

- Kiehauta etikkaliemi ja sekoita, niin että sokeri sulaa. Jäähdytä liemi.
- Liota kokonaisia sillejä kylmässä vedessä 5 – 8 tuntia.
- Huuhdo ja puhdista sillit ja leikkaa ne 2 – 3 cm: pituisiksi paloiksi.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, samoin purjo- ja punasipuli; suikaloi piparjuuri.
- Lado raaka-aineet vuorotellen tölkkiin, kaada etikkaliemi päälle.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2576821
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net