Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi


*******************************************************************
* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
05.12.2002 (Hyvää Itsenäisyyspäivää 6.12)
********************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Verkkokalastus talvella
2.Ranskankermasilakat
3.Kalasta ruokaa kurssi
**********************************************************
VERKKOKALASTUSTUSTA MYÖSKIN TALVELLA

Syksyllä kun tuuli käy vaakasuoraan pitkin veden pintaa kun se on kääntynyt pysyvästi puhaltamaan Muurmanskin suunnasta ja kun veden lämpötila on + 5 ja ilman + 1 astetta tuntuu vaikealta, suorastaan ylitsepääsemättömältä, harjoittaa verkkokalastusta.

Kylmästä tunnottomin sormin verkon kokeminen vaatii ihmiseltä itsensä ylittämistä. Joillakin on tarve hiihtää Finlandia hiihto, toiset juoksevat City-maratonin. Eräs tuttavani päätti ajaa polkupyörällä Helsingistä Tampereelle. Konstia on monia rääkätä itsensä väsymyksestä puolikuoliaaksi. Minä koin tarpeelliseksi mitata voimiani kalastamalla läpi talven.
Tulen kertomaan kevättä 2003 kohti mentäessä mitä seikkoja on kotitar-vekalastajan huomioitava kalastettaessa myöskin talvella. Ja tuleeko sitä
kalaa.

**********************************************************
RANSKANKERMASILAKAT
( 4-5 annosta)

500 g silakkafileitä
2 rkl väkiviinaetikkaa
½ rkl sokeria
1 dl vettä
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkopippuria
hyppysellinen suolaa

KASTIKE:
1 ranskankermaa
1 rkl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
½ dl kevytmaitoa
mustapippuria myllystä
valkosipulin kynsi
½ dl hienoksi hakattua ruohosipulia
hyppysellinen (½ tl) suolaa

VALMISTUS:
Lado silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta ne suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kääri fileet rullalle ja lado matalaan, kuumuutta kestävään vuokaan. Sekoita etikasta, vedestä ja sokerista liemi. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jätä rullat jäähtymään liemeen. Nosta rullat tarjoiluastiaan ja kaada päälle maustettu ranskankermakastike.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

****************************************************************

Hyvä tiedotteittemme lukija.
Kalasta ruokaa kurssitoiminnan aloittaminen (kalan prosessointi ja ruoan valmistus) Helsingissä askarruttaa mieliämme ja olemme laatimassa kurssille käsikirjoitusta. Kaipaisimme kuitenkin vinkkejä sopivasta paikasta. Onko edustamissanne yrityk-sissä vuokrattavissa keittiöitä. Tarkoitukseen sopivassa tilassa tulisi olla opetustila 10 – 15 henkilölle, piirtoheitin, tv- monitori videon katsomiseen ja kalan käsittelyyn ja kalaruoan (kalakukon) valmistukseen tarvittava keittiötila.

___________mainos_________
Hietalahden kauppahalli on täydellisen muodonmuutoksen jälkeen toiminut vuoden.
Sinne toiveikkain mielin avannut kalakaupan kalakauppias Jarmo Mailander on
pettynyt. Hän kertoi kaupankäynnin alkaneen tyydyttävästi, mutta sitten Elintarvikevirasto keksi viisaudessaan kieltää häneltä kalasalaattien ja muiden lounasruokien valmistamisen. Jarmo Mailander kuuluu ”luottomiehiin”, sillä toimiessaan Leppävaaran Maxi-marketin kalatiskin vastaavana hoitajana sain vierailla hänen tiskillään useaan otteeseen ”vierailevana kalasolistina”. Kalaruoan ystävät, käykää tilaamassa Hietalahden kauppahallista joulukalanne niin tuette samalla uutteraa ja yritteliästä kalakauppiasta.
___________mainos_________

Kiireettömin Joulun odotuksin
Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457314
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net