Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.


************************************************************
* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
12.12.2002 ( 15.12. 3.adventtisunnuntai)
************************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1) Verkkokalastus talvella
2) Mätilevite
3) D-vitamiini
4) Savusiika
********************************************************
VERKKOKALASTUSTA MYÖSKIN TALVELLA
Miksi kalastajan ammatti ei vedä nuoria? ”Kun siinä kastuu selkä”, kommentoi Kitkajärvestä muikkua pyytävä kalastaja nuorten kertoneen. Tosi on. Kun tuulen voimakkuus lähentelee 10 m/s ja revit verkkoa veneeseen, selkä kastuu ja rantaan viimein päästyään ainakin minulla oli tukka pystyssä kuin Pentti Linkolalla. Mikä tässä elämäntavassa on sitten kiinnostanut joskus isompaakin väestönosaa suomalaisia? Nälkä, sillä rahan ansaitsemistarkoituksessa sitä on vaikeata harjoittaa.
Heikki Karjalainen
**********************************************************
MÄTILEVITE

100g Creme Bonjoure tuore- tai sulatejuustoa
½ dl hienonnettua sipulia
valkopippuria
mustapippuria
hiukan ( 2 – 3 rkl) hienonnettua tilliä
1 dl mateenmätiä (kirjolohen, siian, muikun)
suolaa (varoen, koska mädissäkin on)

Sekoita juuston joukkoon hienoksi hakattu sipuli ja mausta pippurilla ja tillillä. Lisää joukkoon mäti. Vaahdota kerma ja sekoita se juustopohjaan. Tarkista suola, älä peitä liialla suolalla herkkää makua. Tarjoa paahtoleivän tai tuoreen ruisleivän päällä.
Tahna sopii myös uuniperunoiden lisukkeena.
*****************************************************
Näinä päivinä täällä EU:n pohjukassa ei aurinko paista. On kaksi pimeää on vastakkain, sanotaan. Elimistömme kärsii D- vitamiinin puutteesta. Kalasta sitä saa paremmin kuin maidosta tai levitteistä, joihin sitä kerrotaan lisättävän. Me varttuneemmat kalaruoan ystävät muistamme lapsuusajoilta kiduttavan päivittäisen kalamaksaöljyn nielemisen. Siis valmistakaamme ja nauttikaamme kalaruokaa.
*****************************************************
Kaupan savusiika on melkein/ ainoastaan kanadalaista sillisiikaa, jota meille tarjotaan todella edullisesti. Sitä lanseerataan savusiikana ilmoittamatta alkuperämaata, mutta kotimaista savusiikaa (harvinaistaherkkua) mainostetaan kotimaisena. Kuten tiedämme UKK arkistoja säilytetään Orimattilassa. Koomista oli katsoa TV ohjelmaa jossa kuvattiin Kekkosen mieliruokia, kaunista kattausta ja eikös mitä, vadilla lepäsi kanadalainen sillisiika savustettuna. Ei, ei Kekkonen.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745868
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net