Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 9, 2002 Paljonko kalaa/ruokailija   • Vko 10, 2002 Norjalainen kassilohi, tuoreet kalat toreilta ja halleista   • Vko 23, 2002 Kalasta ja kalajalosteista   • Vko 24, 2002 Kalan ruodot, Uunilahna   • Vko 25, 2002 Ahvenesta yleensä, Ahventa turkkilaisittain   • Vko 26, 2002 Kalateesit 2002   • Vko 27, 2003 Älä jätä pyytämääsi kalaa pilaantumaan 1/4   • Vko 28, 2002 Älä jätä pyytämääsi kalaa 2/4   • Vko 29, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa… osa 3/4, Ahvenkasviskeitto   • Vko 30, 2002. Älä jätä pyytämääsi kalaa…osa 4/4, Särkisardiinit   • Vko 46, 2002 Säännöt 2§, kalan erityispiirteet   • Vko 47, 2002 Toiminnasta 2003, Lasimestarin silli   • Vko 48, 2002 Tuoreen kalan tuntomerkit, Kalakukko EU:ssa   • Vko 49, 2002 Verkkokalastus talvella, Kalasta ruokaa- kurssi   • Vko 50, 2002 Verkkokalastus talvella, D-vitamiini ym.   • Vko 51, 2002 Savusiikamousse 

Vko 51, 2002 Savusiikamousse


********************************************************
* SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO *
19.12.2002
********************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Savusiikamousse
2. Kalasta ruokaa –kurssi
********************************************************
Pieniähän ne ovat silakat joulukalaksi ja ei kala kalastamalla lopu. Näin sanottiin ennen vanhaan, mutta nyt Itämerestä EU:n setien ja tätien mielestä loppuu kala. Silakkakiintiö on täyttynyt niin, että Pohjanlahdellakin astuu silakan kalastuskielto voimaan huomenna
(20.12.).Saman HS:n uutisen mukaan ruotsalaiset saavat sitä vielä troolata ja sitä tuotaisiin meille Suomeen. Onko meidän alettava puhumaan lähiruuan sijasta lähinaapurin ruuasta ja miten käy tuoreen silakan laadun koska silakkaa pidetään muikun lisäksi ”päivän kalana”.
*********************************************************
Tuore siika maksoi Hakaniemen hallissa 17.12. 13 e/kg. Kysyttäessä onko se vapaana syntynyttä vai viljeltyä, kalakauppias vastasi sekä että. Ne kuitenkin olla köllöttivät samassa laatikossa. Niin ei saa tehdä.
Kotimainen savusiika maksoi viereisellä torilla 15 e/kg ja oli maukkaan ja tuoreen näköistä.

SAVUSIIKAMOUSSE

Tarveaineet:
200 g siivottua savusiikaa
½ dl kasvislientä
20 g voita
2 dl kuohukermaa
sitruunamehua maun mukaan
valkopippuria
cayennepippuria hiukan
suolaa

Valmistus:
Aja tehosekoittimessa savusiika sileäksi massaksi. Lisää kasvis-
liemi ja mausteet. Lisää sulatettu voi koko ajan sekoittaen.
Vatkaa kermavaahto löysäksi ja lisää se seokseen.
Tarkista vielä maku ja laita mousse kylmään muutamaksi tunniksi.
Savusiikamousse sopii niin levitteeksi leivälle kuin keitetyn
perunankin seuraksi.

*********************************************************
Kalasta ruokaa –kurssin pitopaikasta käymme neuvotteluja ja
yhdeksi varteenotettavaksi paikaksi on noussut Ravintola Nokka
Helsingin Katajanokalla. Heillä on hyvät tilat käsitellä kalaa
toisin kuin Sundsmans`illa, jolla on hyvät tilat teoriatunneille
mutta kokolattiamattotilassa kalan käsittely ei luonnistu.
Tiedotamme kurssista heti Joulun jälkeen, samoin kuin monia
kiinnostavasta kurssin hinnasta.
***************************************************

Rauhallisin Joulun odotuksin

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745853
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net