Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 


*******************************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO
16.1.2003
*******************************************************
Tämän tiedotteen aiheita:
1. Kalasta ruokaa –kurssi
2. Limettisiikaa
********************************************************
Kalasta ruokaa –kurssin pitopaikka ja kurssiajankohdat.
Kurssipaikka: Ravintola Hannes, Lastenkodinkuja 1 (Marian sairaalan
takana), Helsinki
Kurssiajat : 3 ja 4.2. 2003 klo 17.30 – 21
24 ja 25.2.2003 klo 17.30 – 21
Täytämme kurssit ilmoittautumisjärjestyksessä, max 15 henkilöä/kurssi.
Ravintola Hannes on viihtyisä lounas/ catering -ravintola.
Toivomme jo ilmoittautuneiden tarkistavan kalentereistaan sopivan
päivämäärän ja vahvistavan mukanaolonsa.
Kaksi iltaa kestävät Kalasta ruokaa –kurssimaksu on 39 e/jäsen ja
59 euroa/ei jäsen.
*********************************************************
Aikainen talven tulo ja runsaat lumisateet pakottivat keskeyttämään
talvikalastuksen kalastustilallamme Haukivuorella. Tarvittavia varusteita avantojen auki pitämiseen ei ollut riittävästi. Kuitenkin helmikuussa on tarkoitus kokeilla mateen pyytämistä koukuilla.
**********************************************************
Kalan valkuaisaineet ja rasvat.

Proteiinit koostuvat aminohapoista, joita me tarvitsemme pehmeiden kudostemme rakennusaineeksi sekä energiantuotantoon. Aminohappoja tunnetaan yli 60, mutta proteiineissa niitä on 20 kpl. Osaa näistä ihmisen elimistö ei pysty valmis-tamaan. Kalan proteiinit eli valkuaisaineet ovat hyvälaatuisia, koska ne sisäl-tävät paljon välttämättömiä aminohappoja.

Rasvoja (e) tarvitaan kudosten muodostamiseen, vararavinnoksi sekä rasvaliukois-ten vitamiinien kuljettamiseen. Näistä monityydyttymättömät rasvahapot ovat kaikkein terveellisimpiä, ja kala sisältää juuri näitä monityydyttymättömiä rasvahappoja.


KUN PUHUTAAN RASVAISESTA RUUASTA, ON SIIS SYYTÄ MUISTAA MITÄ EROA ON RASVOILLA JA RASVOILLA KUN VERRATAAN KALAA PUNAISEEN LIHAAN.


Kuten tiedämme, kalojen rasvapitoisuudet vaihtelevat paljon. On rasvaisia ja vähärasvaisia kalalajeja.
*******************************************************
Limesiikaa

½ kg siikafileetä
Liotukseen:
1 l vettä
1 dl rajamäen etikkaa
Kastikkeeseen:
100 g sipulisilppua, joukossa pieni punasipuli
3 dl basilikaöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl balsamietikkaa
2 limetin mehu
1 rkl sinappia
maustepippuria
suolaa

Valmistus:
Leikkaa fileestä tulitikkuaskin kokoisia nahattomia paloja. Sekoita etikkaliemi, liota yön yli ja valuta siivilän läpi.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset öljyyn hyvin vatkaten. Kun kastike on tasaista lisää fileepalat joukkoon. Anna marinoitua vuorokausi – pari.
Nautitaan leivän päällä, keitetyn riisin tai perunan kanssa.

Keittiömestari Wiljam Pyy

********************************************************

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335497
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net