Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa kerran kuussa.


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
23.1.2003
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Kalasta ruokaa –kurssi teoriatietoa
2.Hurskaasti marinoitu kala –ohje
3.Kalasoppaa Kuussa kerran kuussa
**********************************************
KALAKAUPASSA KALAT LAJITELLAAN ERI PAINOLUOKKIIN
jota ne eivät kalatiskeillä kuitenkaan aina valitettavasti ole.

Seuraavassa joittenkin yleisimpien kalalajien luokituksia:
(tieto on vuodelta 1998)

Merilohi, meritaimen I yli 8 kg
II 6 –8 kg
III 4 – 6 kg
IV 3 – 4 kg
V alle 3 kg

Siika I yli 0,8 kg
II 0,4 – 0,8 kg
III alle 0,4 kg

Lahna ( 0 yli 1,5 kg)
I yli 1,2 kg
II 0,8 – 1,2 kg
III alle 0,8 kg

Hauki I alle 2 kg
II 2 – 4 kg
III yli 4 kg

Kuten huomaamme hauki onkin parhaimmillaan ruokakalana alle kaksikiloisena verrattuna loheen. Asetus määrää kaikki lohikalat ja yli 0,5 kg painavan siian avattavaksi jo kalastajan tai kalankasvattajan toimesta.
*************************************************************
Aktiivijäsenemme Heikki Hurskainen lähetti yhdistyksellemme seuraavanlaisen ohjeen, jonka hän toivoi pääsevän kiertoon. Toteutamme tässä hänen toiveensa.

”Tämä perusohje on osin opittua ja omapäisesti- ja omavaltaisesti muutettu. Jokainen kokeilkoon onko se parempi vai pahempi.

Hurskaasti marinoitu kala
(nimi on yhdistyksen antama)

Leikataan ohuita siivuja ruodottomasta lohi-, kuha-, meritaimenfileestä. Olen kokeillut tonnikalastakin.
Makean veden kalat on syytä käyttää yön yli pakastimessa parasiittivaaran vuoksi.
Asetellaan kalasiivut laakealle vadille ei-päällekkäin –tyyliin. Päälle puristetaan sitruunasta/ limetistä mehut niin, että kalat kastuvat tasaisesti. Lisätään maun mukaan suolaa ja pippuria myllystä, pikku kapriksia, hienoksi hakattua tilliä ja päälle raastetaan parmesan juustolastuja.
Puoli tuntia liotusta on riittänyt, mutta pitempikään aika ei annosta huononna. Kun kalan väri (punalihaiset) on muuttunut vaaleaksi, on se valmis.
Juuri pyydetty kala on parasta. Itse olen kokeillut meritaimenesta tehtyyn”, kirjoittaa Heikki Hurskainen

heikki.hurskainen@heku.fi
********************************************************
Kalasta ruokaa –kursseille on vielä paikkoja vapaana.
Kalasta ruokaa I 3 ja 4.2 klo 17.30 - 21
Kalasta ruokaa II 24 ja 25.2 klo 17.30 – 21
Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Wiljam Pyy toivottavat kaikki jo
nyt ilmoittautuneet tervetulleiksi. Tiedotamme mukaan lähteville
käytännön järjestelyistä ensi viikolla.

 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2096115
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net