Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
6.2.2003
***********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Kalasta ruokaa kurssi
2.Viiniä ja ruokaa hyvässä seurassa
3.Yrttikalaa a` la Vanamo
***********************************************
Kalasta ruokaa kurssi I (3 ja 4.2) sujui sopuisassa hengessä, ja syytä olikin sillä paikalla käytettiin teräaseita kalan käsittelyssä. Erityinen kiitos kuuluu keittiömestareille VeijoVanamo ja Wiljam Pyy. Vanhat herrat jaksoivat heilua.
Valmistimme kalaliemen ruodoista, graavikalan lohesta ja madekeiton (ma), kalalle sopivan piparjuurikastikkeeen sekä oheisen ohjeen mukaisen Yrttikalan a`la Vanamo(ti).
Kurssilaiset käsittelivät kuhia ja yhden siian, jonka fileet V.Vanamo graavasi kalan käsitellylle kurssilaiselle. Seuraava vastaavanlainen kahden päivän tapahtuma on hiihtolomaviikon jälkeen 24 ja 25.2. 17.30 Ravintola
Hannes, Lastenkodinkuja 1. Tilaa on. Kaikki mukaan!
************************************************
Kolmikko Vanamo, Pyy ja allekirjoittanut saivat kurssilla haltuunsa Viiniä ja ruokaa hyvässä seurassa nimisen kirjan. Tortillojen ja pastaruokien lisäksi kirja sisältää ilahduttavasti myöskin silakka-, made- sekä äyriäisohjeita, unohtamatta
ohjeisiin liittyviä ”kainalotarinoita”.
Kirjan tekijöinä ovat The International Wine & Food Society
Suomen Helsingin osaston jäsenet ja kirjaa myy Akateeminen
Kirjakauppa Helsingissä, hinta 29 e. Lisätietoja on lupautunut
antamaan IWFS –henkilö Turo Aro.
turo.aro@saunalahti.fi
**************************************************
Seuraavanlaista yrttikalaa kertoi Veijo Vanamo valmistaneensa Sveitsin ranskankielisellä alueella. Ohje on ahvenesta jota kalastetaan Sveitsin vuoristojärvistä. Se selittänee sveitsiläisten mieltymyksen juuri ahveneen jota Suomestakin on sinne viety.

Yrttikalaa a`la Vanamon valmistus:
- nahatonta ahvenfileetä ( kuhakin sopii)
- yrttejä ( kirveli, rakuuna, basilika)
- hieman öljyä
- valkoviiniä
- suolaa
- vehnäjauhoja

Valmistus:
Ahvenfileet voivat olla kokonaisina, mutta kuhafileet voi puolittaa. Asetellaan annospalat työlaudalle ja voidellaan kevyesti öljyllä. Ripotellaan fileepalojen päälle vuorotellen yrttejä mieleinen määrä, jonka jälkeen kalapalat jauhotetaan
vehnäjauhoissa. Kysyessämme Veijolta sopiiko ruis- tai ohra-jauho, saimme vastaukseksi: makuasia, mutta hän ei suosittele. Tämän toimenpiteen jälkeen kalapalat paistettiin voi-öljyseok-sessa käännellen. Kalan lähestyessä kypsymispistettä Veijo Vanamo peukalollaan säätäen lorautti pullosta pannulle valkoviiniä (Soave), meidän katsojien mielestä aika reilusti. Samoin kaloille
ripoteltiin suolaa.
Viiden kiduttavan minuutin jälkeen meille kurssilaisille jaettiin maistiaiset, mutta kuten aina tuppaa käymään ne loppuivat kesken.
Huom! Mikäli ohjeesta unohtui jotain olennaista, kurssille osallistuneet, korjatkaa virhe.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335510
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net