Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
6.3.2003
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Kalansyöjäverkko 1 v.
2.Kalasta ruokaa –kurssi
3.Savulohiterriini
***********************************************
Ruokavaliossaan kalaruokaa suosivat henkilöt/ruokakunnat ovat älykkäitä, tasapainoisia, yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita ja perinteisiä arvoja kunnioittavia. Meitä on siis tutkittu. Tampereen seudulla Hauki on kala –tutkimus
paljasti myöskin kalaruokaa suosivien ruokakuntien tulojen ylittävät 3000 euroa. Mene ja tiedä.
Nykyisessä ruokakulttuurissamme kasvava kemikaalien määrä elintarvikkeissa huolestuttaa. Astma, allergiat, lasten korvatulehdukset, ylipainoisuus ovat tulleet sairaustilastoihin jäädäkseen. Sen lisäksi että maitoon ryhdytään lisäämään D-vitamiinia, maitoa ryhdytään tuomaan meille ulkomailta. Absurdi tilanne. Me asumme lähellä lehmiämme, meijeriverkosto on kattava ja hygieniataso korkea. Maito on lähiruokaa.
Suomen ulkomaankauppa tarvitsee tuontia, mutta suhtaudumme varauksella perus-elintarvikkeiden maahantuontiin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Kalasta puhumattakaan.
*************************************************
Kalansyöjäverkkomme on täyttänyt vuoden. HYVÄ MEIDÄN PUOLUE! voisi huudahtaa näin eduskuntavaalien kynnyksellä.
Vuosi sitten kokoonnuimme miettiäksemme kustannuskysymystä lähettäessämme Suomen postin nykyhinnoilla manuaalisia kuukausikirjeitä 168 jäsenellemme kautta maan. Silloin teimme päätöksen aloittaa kotimaisen kalan menekin edistämistyön verkossa. Alkoi kuumeinen uusien kohderyhmien etsiminen. Tämän etsinnän tuloksena
olemme saaneet aikaan noin kahdensadan osoitteen e-mail postituslistan, mutta joitakin yhdistyksemme perustamisesta (-96) alkaen mukana olevia jäseniä olemme laiminlyöneet, koska nettiyhteyttä heillä ei ole.
Pahoittelemme.
Ensi viikolla rohkenemme julkaista niiden kansanedustajien ja –ehdokkaiden/
kalaruoan ystävien nimet, jotka ovat olleet meihin yhteydessä ja kommentoineet kala-aatettamme.
*************************************************************
KALASTA RUOKAA –KURSSI RAVINTOLA HANNEKSESSA 20.3
KLO 16.30. Tilaisuudessa fileerataan hauki ruodottomaksi.
Kurssimaksu 39 e. Ilmoittaudu!
***************************************************

SAVULOHITERRIINI

500 g kotimaista savulohta (kirjolohikin hyväksytään)
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tuorekurkkusosetta
1 prk smetanaa
1 dl valkoviiniä
6 liivatelehteä
Mausteiksi:
1tl timjamia
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa

Kakku- tai leipävuoka vuorataan tuorekelmulla. Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä ( 10 minuuttia), puristetaan vesi pois ja käytetään nopeasti kuumassa vedessä.Lisätään joukkoon valkoviini ja vatkataan seos smetanaan. Murustetaan vuokaan kerroksittain siivottua lohta ja hienoksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä tuorekurkkusosetta.
Näitä kaadetaan vuokaan kerroksittain, väliin liivatelehti-valko-viini-smetana seosta ja koko komeus jääkaappiin yön yli (> 6 tuntia).
Kumotaan valmis terriini tarjoiluvadille, siivutetaan ja koristellaan esimerkiksi sitruunaviipaleilla.
Lisänä sopii vaikkapa keitetty suomalainen peruna.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335505
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net