Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
27.2.2003
**********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Kukkoja koteihin
2.Kalasta ruokaa –kurssi
3.Sienihauki (julkaistu aiemmin viikolla 28/2002)
*************************************************************
Kalasta ruokaa –kurssi pidetään torstaina 20.3.2003, kello
16.30 – 23. Paikka on Ravintola Hannes, Lastenkodinkuja 1
(Marian sairaalan takana), Helsinki.
Kurssilaisille tullaan jakamaan kalateoria –kansiot (käydäänläpi), fileerataan yhdessä kalaa, keitetään kalaliemi ja valmistetaan kalaruoka joka nautitaan illan päätteeksi.
Osallistumismaksu 39 e/ henkilö (sisältää päivän kalan).
************************************************
Tilaa yhdistyksemme ammattimiesten leipoma kalakukko,tuo tuhti EU:n tuotesuojauksen saanut eväs. Valmistamamme kaupunkilaiskukko eroaa alkuperäisestä vain siinä, että se on kypsynyt sähköuunissa.
Muikkukukon hinta on 11 e/kg ja niiden painot vaihtelevat 1-1½
kg. Kookkaampia valmistamme tilauksesta. Toimitus tapahtuu vapaasti
Helsingissä raitiovaunureittien etäisyydellä kotiovelle ja maksuaikaa 10 päivää (lasku toimituksen yhteydessä). Sen lisäksi, että saat ei niinkään sydämelle vaan vatsalle sopivan ”ruokapaketin”, tuet yhdistyksemme toimintaa.
Tilaa netistä ja nauti kotona, ja muista jättää tilauksen yhteydessä
yhteystietosi, että voimme vahvistaa tilauksen.
____________________________________ilmoitus________
Nautimme perinteisellä tavalla paistettuja silakoita ja peruna-
muhennosta Ravintola Kuussa 8.3.2002, alkaen klo 15.
Hinta 13 e. Ilmoitus osallistumisesta 5.3 mennessä
Vinkki! Tilaa EU kukko, tule nauttimaan silakka-ateria
Kuuhun ja lähde kotiin kukko kainalossa.
____________________________________ilmoitus________
Sienihauki
Haukea saa halleista ja toreilta ympäri vuoden ja se on sopivaa
paastoruokaa niin vatsalle kuin kukkarolle.

”Joroisten mökkijärvessä on todella paljon haukia ja niitä myös pyydämme.
Onhan perheen isä väsäämistään vieheistä tunnettu ”Hauki-Pulliainen”.Haukiruoat vaihtelevat. Tämä on yksi käytetyimmistä. Alkuperä on tuntematon. Se voi
olla ”perinteinen”.

Käydään virvelöimässä noin kilon painoinen hauki. Perataan se ja huuhdellaan huolellisesti juoksevassa vedessä. Sitten se kuivataan talouspaperilla.

+ Hierotaan kalaa suolalla (1 rkl) ja sitruunamehulla.
+ Hakataan täytettä varten 300 grammaa sekasieniä hienoksi.
Jos käytetään suolasieniä, ne on kiehautettava ennen käyttöä, jotta liika suola lähtisi pois.
+ Lisätään hakkeeksi hienonnettua persiljaa, suolaa, 3 ruokalusikallista korppujauhoja ja yksi muna. Sekoitetaan hyvin.
Pannaan täyte hauen vatsaan ja ommellaan vatsa kiinni.
+ Sulatetaan uunipannussa rasvaa ja nostetaan hauki pannulle.
Seulotaan sen pinnalle korppujauhoja.
+ Kypsennetään kalaa 200 asteen lämmössä 40 minuuttia.
Lisätään pannuun nestettä, ettei rasva pala. Paistamisen aikana kalaa pitää usein valella.
+ Nostetaan kypsä kala vadille ja poistetaan ommeltu lanka.
Siivilöidään uunipannulla oleva liemi. Siitä voipi valmistaa kastikkeen.”
Erkki Pulliainen
Kansanedustaja ja yhdistyksemme jäsen (vuosina 2002 - 2003)

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2264474
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net