Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
13.03.2003
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Lohitietoutta
2.Lohipitaleipä
3.Kalasta ruokaa –kurssi
4.Kalansyöjäkansanedustajat
*********************************************
Maanantaina (17.3.) kiinnittyi huomio Helsingissä City-marketin ilmoitukseen, jossa kaupattiin tuoreita muikkuja 4 e/Kg. Hinta ei ole se kritiikin aihe, joskaan kaikki kalanystävät eivät pidä siitä, että muikusta kalastaja saa vain
1 e/kg. Sen sijaan olemme tehneet jo kaksi vuotta takaperin päätöksen maanantai muikusta kuten silakasta, koska neovat ”päivän” kaloja ja pitäähän kalastajakin vapaapäivän. Siis ei muikkua ja silakkaa maanantaina.Pyyntipäivä??
*********************************************
LOHITIETOUTTA ETELÄ-SUOMEN KEITTIÖMESTARIT RY.:n kuukausikokouksesta (Vanamo, Kolmonen, Mäkelä,Pyy ym.).

Kotimainen herkullinen lohi sopii rasvaisena kalana erinomaisesti monenlaisiin ruokiin. Herkullisimmallaan lohi on varmaankin monen mielestä graavisuolattuna kylmä- tai lämminsavustettuna, keitoissa sekä peruna- tai riisilaatikoissa, pasteijoissa, kokonaisena uunikalana. Rasvaisena kalana lohi myöskin pilaantuu helposti minkä vuoksi sitä ei kannata säilyttää pitkään edes suolattuna tai
pakastettuna. Pakastettuna korkeintaan kolme kuukautta on suositeltavin aika hyvän laadun ylläpitämiseksi. Lohet avataan määräysten mukaisesti jo kalastajan toimesta heti pyynnin jälkeen.

Lohen käsittelystä.
Lohta fileeroitaessa nahkaa ei leikata pois. Lohta ei myöskään tarvitse suomustaa koska suomut pehmenevät syötäviksi kypsymisen aikana. Leikkaamalla poikkisuuntaan siitä saadaan perhosleikkeitä. Leikataan fileestä 5cm:n pala, joka sitten leikataan keskeltä kahtia nahkaan saakka ja lopuksi taitetaan puolikkaiden
nahkapuolet vastakkain. Lohen kuten muidenkin lohikalojen fileissä on kylkiruotojen lisäksi ruokailua haittaavia pystyruotoja. Ruodot sijaitsevat
kylkiviivassa fileen etuosan paksuimmassa kohdassa ja niitä on kaikkiaan noin kaksikymmentä kappaletta. Selkäevän jälkeen näitä pystyssä olevia lihasruotoja ei enää ole. Lihasruodot on helppo nyppiä pois niin raasta kalasta saati sitten kypsennetystä. Näin esimerkiksi graavilohen siivuttaminen helpottuu. Ruotojen nyppimiseen kannattaa käyttää tasa-kärkisiä pihtejä tai tarkoitukseen varta
vasten saatavia pinsettejä tai atulaa. Ruodot kannattaa vetäistä vinosuuntaan jolloin kalan liha ei repeydy.
*********************************************
Lohitäytteisiä pitaleipiä

400g kotimaista tuoretta lohifileetä
1tl suolaa ja hiukan valkopippuria

Lisukkeet:
4 pitaleipää
4 viipaletta koskenlaskijajuustoa
2 viipaloitua tomaattia
4 rukolalehteä
4 rkl punasipulisilppua
8 pepperoonia

Kastike :
yksi kovaksikeitetty kananmuna hienonnettuna
yksi silputtu herkkukurkku
3 tl kaprismarjoja, 1,5dl majoneesia, 2rkl sinappia.
Sekoita kastikeaineet, leikkaa lohi viipaleiksi, mausta ja grillaa hyvin kuumalla lämmöllä, rasvaisena kalana se ei tartu kiinni. Täytä pitaleivät, väliin lisukkeet.
Tarjoile kastikkeen ja pepperoonin kera.

Keittiömestari Wiljan Pyy
*********************************************
Kalasta ruokaa –kurssille otetaan kalan käsittelystä ja kalaruoan valmistuksesta kiinnostuneita. Ilmoittautumisten takaraja 20.3. alkavalle kurssille on 18.3.2003. Soita Heikille, 040 561 4339.
*********************************************
Julkaisemme niiden kansanedustajien ja kansanedustajaehdokkaiden nimet aakkosjärjestyksessä, jotka ovat ilmaisseet kannanottonsa lähettämiimme kalaruokaohjeisiin tai muihin kala-aatetta koskeviin kysymyksiin:
Satu Hassi (vihr.), Rakel Hiltunen (sd), Martti Huhtamäki (ehdokas),
Matti Kivinen (ehdokas), Sirpa Pietikäinen (kok) ja Erkki Pulliainen.
*********************************************

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394349
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net