Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa –kurssit, Savolainen..


**************************************

*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
27.3.2003 -suomalainen kala – siihen jää koukkuun

*********************************************

Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Norjalaisen lohen ahdinko
2. Kalasta ruokaa –kurssit
3. Savolainen muikkupaistos
4. Kalaonni kaupungissa

**********************************************
Norjasta kuuluu kummia. Onko siellä kasvatettu ja meille Suomeenkin dumpattu Atlantin lohi tullut tiensä päähän? Norjalaisen lohen hyvä vuosi kasvattajille oli 2000, jonka jälkeen hinta verrattuna tuotantokustannuksiin on laskenut. Huono ja hidas hintakehitys on aiheuttanut suuria ongelmia. Pörssinoteerattu Pan Fish on yksi monista suurissa veloissa kamppailevista ja luottolaitokset ovat tulleet entistä varovaisimmiksi, kirjoittaa Uudenmaan TE- keskuksen ei gädda (hauki) eikä gös (kuha), vaan Tom Abbors (ahven).

Viime vuosina on maamme kalakaupan liikevaihto kasvanut noin 10 prosentilla vuosittain josta ansio kuuluu norjalaiselle tasalaatuiselle lohelle. Sitä voi kiistää. Yhdistyksemme harjoittama kalapolitiikka ei kuitenkaan ole sen rantautumista hyväksynyt. Se on tuonut kalaruoan pariin yhä useampia pöytäkuntia. Hyvä näin, mutta on se laskenut kotimaisen luonnon kalan käyttöä ja aiheuttanut hintapainetta kotimaiselle kirjolohelle. Meillä siis riittää työtä kuluttajien ruokatottumusten muuttamiseksi.

Jutun lähteenä olen käyttänyt Kalankasvattaja –lehden 1/2003 numeroa.

***************************************************
Kevään viimeiset Kalasta ruokaa –kurssit pidetään 4. ja 10.4.
Paikka on Ravintola Hannes, Helsinki. Tilaa info-paketti ja tule valmistamaan kanssamme kalaruokaa! Ohjelmassa ovat muun muassa peruskalaliemen ja Yrttikalaa a´la Vanamo valmistus.

****************************************************

SAVOLAINEN MUIKKUPAISTOS

800 g tuoreita puhkottuja muikkuja
100 g siankylkeä
2 sipulia
3 dl hyvää kalalientä
1 tl maustepippurirouhetta
50 g voita
tillisilppua
merisuolaa

Paista paloiteltu siankylki rapeaksi jolloin siitä irtoaa rasva, lisää joukkoon sipulirenkaat. Kuullota hetki. Lado muikut vuokaan ja kaada päälle paistinpannulla valmistamasi sipulisilava sekä mausteet, kalaliemi ja voinokareita. Herkun kruunaa päälle ripoteltu tillisilppu. Hauduta kannen alla 15 – 18 minuuttia. Lisäksi ei voi sopia paremmin muu kuin jauhoinen keitetty peruna ja ruisleipää.

Kalasta ruokaa –kurssin aineistoa a`la Wiljam Pyy

***************************************************

Monien ketjujen (K-, S-, T- ja niin edelleen) kalatiskit väittävät, ettei suomukalaa ole. Kuitenkin hallit ja torit sitä jostain löytävät. Tämä johtuu suurien markettien jakelutiestä, heillä ei ole samoja yhteyksiä suoraan kalastajiin kun on halli- ja torikauppiailla. Kuha 11e/kg, Hauki 6e/kg, Ahven 7e/kg maksoi Helsingin Hakaniemen hallissa. Kuullostaako kalliilta? Jäsenemme Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa, Orivedellä, Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Bristolissa, kirjoittakaa mitä kala maksaa teidän kalakauppiaallanne. Olisi mielenkiintoista laatia vertaileva taulukko Kalansyöjäverkkoon tiedoksi muillekin.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335498
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net