Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto


**************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
10.4.2003 -Syö terveellisesti – Syö kalaa
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1.Kalan pakastaminen
2.Tomaatti-ahvenkeitto
*********************************************
Pakastuksen ylin tavoite on tuotteen alkuperäisten ominaisuuksien säilyttäminen mahdollisimman muuttumattomina.Monien kalojen, kuten esimerkiksi kuhan, kysyntä on ympärivuotista. Syksyllä vesien jäähdyttyä se käy pyydykseen, mutta lämpimällä se ui takaisin syvemmille vesille ja silloin on kova kysyntä kalasta.
VTT on tutkinut kuusi kuukautta pakastettuina olleiden ja pakastamattomien tuoreiden kuha-, ahven- ja haukifileiden säilyvyyttä +40 C:ssa. Tuoreet ahven-fileet säilyivät aistinvaraisesti arvioituna 7 vuorokautta, kuten käsittelemät-tömätkuha- ja haukifileetkin. Mikrobien kokonaispitoisuus kasvoi kaikissa fileissä säilytyksen aikana noin tuhatkertaiseksi.Pakastetuista kuhista, ahvenista ja hauista tehtiin samalla tavoin fileet kuin tuoreista kaloistakin. Ne osoittautuivat kuitenkin maultaan ja hajultaan huonommiksi kuin vastaavista tuoreista kaloista tehdyt fileet. Hauesta tehdyt fileet säilyivät sekä pakastet-tuina että tuoreena muita huonommin. Askorbiinihapolla ja sorbaatilla käsitellyt kuhafileet säilyivät paremmin kuin käsittelemättömät fileet.

Kommentti:
Hämmästyttävää on VTT:n tutkimuksen mukainen kommentti haukifileen nopeasta pilaantumisesta. Perinteisesti rasvaisten kalojen säilyvyysaika on lyhyt niiden härskiintymisen vuoksi. Kaiken kaikkiaan kalaa ei kannata pitää pakastettuna kuin
maksimi kaksi kuukautta.
*********************************************

Tomaatti-ahvenkeitto

400 g ahvenfileetä
1 iso sipuli
1 iso porkkana
3 rkl rypsiöljyä
1,8 l hyvää kalalientä
1 tölkki tomaattimurskaa
muutama valkosipulin kynsi
chilipalko

Paloittele sipuli, porkkana, valkosipulin kynsi ja chilipalko ja
freesaa ne öljytilkassa. Keitä ne lähes kypsiksi, lisää keitokseen
tomaattimurska. Lisää lopuksi paloitellut ahvenfileet ja anna
hautua miedolla lämmöllä. Sekoita varoen, ettei kalapalat
hajoa. Keiton kruunaat ripottelemalla sen pinnalle tilli-basilika-
silppua.

Tarjoa keittoa valkosipulipatongin kera.
Wiljam Pyy

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2264590
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net