Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa


**************************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALANSYÖJÄVERKKO*
8.5.2003
**************************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Kala kohentaa mielialaa
2. Vielä haukiruokaa
3. Kalavene vesille
**************************************************
Suomalaisten henkinen hyvinvointi alenee samassa suhteessa ylipainon
lisääntymisen myötä. Lihavat eivät välttämättä ole leppoisia, vaikka
toisin lauletaan. Kovat rasvat, läski ja voi ovat vaarallisia, mutta moni-
tyydyttymättömät niin kasvis- kuin kalarasvat ovat hyväksi mielen-
terveydelle ja torjuvat masennusta. Masentuneet ja skitsofreenikot hyötyvät
kalaöljyjen käytöstä, toteavat monet kansainväliset tutkimukset. Jokaista
soluamme, myös aivosolujamme, ympäröi rasvahapoista koostuva solu-
kalvo, joka sisältää kolestrolia ja erilaisia rasvahappoja. Omega 3 -
rasvahapot ovat välttämättömiä näiden solukalvojen toiminnalle etenkin
keskushermostossa. Kalan rasvojen terveellisyydestä on puhuttu ja
kotimainen rypsiöljy on hyvää voiteluainetta hyvälle mielelle. Kalastajille
mieluinen hauki, jota Mannerheim ei lautaselleen kelpuuttanut, ei tutkimusten
mukaan sisällä Omega 3 –rasvahappoja juuri lainkaan. Kuitenkin julkaisemme
kevään viimeisen haukiohjeen.
**************************************************

HAUKI-ANJOVISPIHVIT 10+

Väittää kuopiolainen Terho Huttunen kun lähetti yhdistyksellemme
seuraavansisältöisen haukipihviohjeen:
noin 800 g nahatonta haukifileetä
1 prk anjovista
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 prk smetanaa
1 pussi Knorr`in herkkusieni- tai sipulikeittoaineksia
maustamiseen esim. sitruunapippuria ( *ei hyvä)
Jauhettu haukifilee ja anjovis sekä muut ainekset sekoitetaan huolellisesti
tasaiseksi massaksi. Muotoillaan sopivan kokoisia (mielellään ohuita)
pihvejä jotka paistetaan pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Maku pihveissä
on erinomainen ja muistuttaa jo parempaa kokolihapihviä, toteaa Terho
Huttunen lopuksi.
Resepti toimii suurellakin hauella ja tähän aikaan hauki on edullista hänelle,
joka joutuu sen ostamaan, totesi yhdistystämme lähellä oleva keittiömestari
Veijo Vanamo 17.2.2000.
* Sitruunapippurissa on suolaa + muita lisäaineita, emme suosittele.
**************************************************
Kalastuskausi kotitarvekalastajille on tosiasia. Julkaisemme tämän tiedotteen
liitteenä 298 kt kokoisen kuvan Haukivuoren kalastustilamme kalaveneestä.
Tätä venemallia käyttävät monet kalankasvattajat niin meri- kuin järvialueella.
Kalaveneen kuvaliitteen avaaminen vaatii Paint Shop Pro 5 – tiedoston.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335506
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net