Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan


*********************************************
*SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
12.6.2003 since 1996
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Taistelu ylipainoisuutta vastaan
2. Ahventa turkkilaisittain
*********************************************
Jälleen on media tiedottanut – suomalaiset ovat liian lihavia.
Päätimme aloittaa taistelun läskiä vastaan. Ei lihavissa ihmisissä
sinänsä vikaa ole vaan ylipainoisuudessa kaikkine oheisvaivoineen.

kaladieetti@hotmail.com

tarjoaa henkilökohtaisen laihdutusohjelman henkilöille, jotka tuntevat
tarvetta muuttaa habitustaan, lähinnä laihtua. Kalaruoan ystävissä ei
ylipainoisuutta esiinny yli oman tarpeen, mutta tarjotkaa dieettiä vaikka
naapurillenne 2 euroa/kg. Uskomme konseptin purevan. Kaladieetti
laaditaan yksilökohtaisesti ja sen laatimiseen tarvitsemme laihtuvan
henkilön painoindeksin= pituuden, painon, sukupuolen ja iän.
Toimimme luottamuksellisesti ja käytämme tietoja ainoastaan
henkilökohtaiseen manipulointiin, mutta emme myy osoitteita jollekin
käristemakkaraa myyvälle kolmannelle osapuolelle. Liikalihavuus on
siitä kärsivälle arka asia ja siitä voi muodostua jopa mielenterveydellisiä
ongelmia.
*********************************************


AHVENTA TURKKILAISITTAIN
Kesän alkaessa olla parhaimmillaan ja onkijoiden odotellessa sitä
suurinta kalaa joka kuitenkin aina pääsee karkuun, voi valmistaa
sen toiseksi suurimman ahvenen seuraavanlaisen reseptin mukaan.
Huomautettakoon, että alkuperäisessä turkkilaisessa ohjeessa
käytetään Ispendek Levrek- nimistä kalaa joka on Egean- ja
Marmaris-merestä saatava, nimenomaan nuori meriahven. Tämän
saanti meidän rannoilta lienee epävarmaa, on siis tyydyttävä
suomalaiseen ahveneen.

TARVITSET 1 – 2 HENGEN ANNOKSEEN:
300 – 500 g kokoinen kokonainen ahven
7 kpl keskikokoista peruna
7 – 8 kirsikkatomaattia
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl kuivaa valkoviiniä
10 mustaa oliivia
runsas teelusikallinen hienoksi hakattua tuoretta timjamia
teelusikallinen basilikaa
2 hienonnettua valkosipulin kynttä

VALMISTUS:
Perkaa ja suomusta kala, huuhtele ja kuivaa talouspaperilla. Kuori
perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Aseta kala
öljytylle uunipannulle, perunaviipaleet, tomaatinpuolikkaat ja oliivit
kalan viereen. Voitele kala lopulla öljyllä ja valkoviinillä. Sekoita
keskenään timjami, basilika ja valkosipuli. Sivele osa seoksesta kalan
sisään ja ripottele loput koristeeksi kalan ja muiden ainesten päälle.
Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta annos tarjoilu-
vadille ja tarjoa heti.
Huomautettakoon myös, ettei alkuperäisessä turkkilaisessa reseptissäkään
suolasta mainita mitään.

Kalan seuraksi sopii hyvin salaatti:

PIRASA SALATASI – PURJOSALAATTI
4 annosta

2 tuoretta purjoa
½ dl etikkaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa, mustia oliiveja, punaista paprikaa

Poista purjoista päällimmäiset lehdet ja vihreä latvaosa. Aseta hyvin
ohuiksi viipaleiksi leikatut purjot valkoiselle vadille. Suolaa maun
mukaan. Kaada päälle etikka sekä öljy ja sekoita varoen. Koristele
muutamalla mustalla oliivilla ja hienonnetulla punaisella paprikalla.

Afivet olsun

Immo Peitsara, Helsinki, Töölö
(Ohje on aiemmin lähetetty heinäkuussa 2002, mutta niin monien uusien
kalaruoan ystävien vuoksi se tulee uusintana.)

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394352
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net