Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut


*********************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO
17.7.2003 since 1996
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Kalastelua helteessä
2. Hiilimuikut
***************************************************
Tätä viestiä laatiessa me suomalaiset Suomessa olemme
saaneet nauttia reilun viikon verran intiaanikesästä lukuun
ottamatta reservaatissa eli työssä käyviä. Kalaruokaverk-
komme lukijoista 16 on ilmoittanut automaattivastaajalla
olevansa out of office. Toivottavasti he kuitenkin saavat
nauttia kalaruokaa sillä onhan ohjeita tiputeltu koteihin
pitkin taakse jäänyttä kevättä.
Grillimakkara tekee kauppansa kesällä, uutisoivat mediat,
eivätkä sitä kiellä makkaran valmistajatkaan. On äärimmäisen
vaikea orientoitua käristämään makkaraa tässä ilmanalassa.
*************************************************
KALASTELUA HELTEESSÄ
Varsinaista saalispäiväkirjaa ei luettelomaisesti voi laatia.
Kalaa on tullut nihkeästi. Brittivieraat saivat maistaa
graavisuolattua säynettä (10.7) kunnes joutuivat työn vuoksi
poistumaan maasta. Kuitenkin pystyimme luomaan hitusen
verran eksotiikkaa viemällä heidät kalastamaan verkoilla.
* 11.7.kolme siikaa, a´0,5 kg . Verkko 45 mm solmuväli.
Valmistus lämminsavustus + kermaviilikastike.
” Laetoit ne siihen syvänteen reonalle, siellä on vesj
kylymempätä”, sanoi kylän mies.
Välipäivinä ei kalaa kunnes,
* 16.7 kuha (900 g) ja siika (600 g). Verkko 45 mm solmuväli.
Pyyntisyvyys 7 m.
*****************************************************
HIILIMUIKUT

Kilo tuoreita muikkuja puhkotaan ja huuhdellaan nopeasti
raikkaalla vedellä sekä valutetaan. Asetellaan muikut halsteriin
ja suolataan jauhamalla kaloille merisuolaa myllyllä.
(Halsteri kannattaa pensselöidä ruokaöljyllä. Ei kala tartu kiinni.)
Retkiolosuhteissa muikut voi hiillostaa nuotion hiilloksella,
kesähuvilalla sen voi tehdä hiiligrillin kuumuudessa. Kaupungissa
hiillostuksen voi tehdä myös kuumalla keittolevyllä.
Käännellään muutama minuutti molemmin puolin niin, että
kalojen pinnalle muodostuu kaunis hiillostettu pinta.
Lisukkeeksi voi maustaa kermaviiliä currylla ja sitruunamehulla.
Nautitaan uusien tillivoiperunoiden kera.

Keittiömestari Wiljam Pyy

Allekirjoittanut valmisti muikkuja yllä mainitulla Wiljamin ohjeesta
poiketen niin, että paistoin muikut ensin halsterilla grilliparilan
päällä jonka jälkeen nopea hiillostus grillin avotulella. Lisukkeena
nautimme ruohosipulikermaviilikastiketta ja uusia perunoita.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2264523
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net