Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa


*********************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
23.7.2003 since 1996
*********************************************
Tämän tiedotteen aiheita ovat:
1. Yksi muikku
2. Wokattua inkiväärisiikaa
*********************************************
Tätä tiedotetta laatiessa (22.7. klo 17) vettä tulee taivaalta
niin, että eläimetkin pyrkivät laivaan pareittain. Ryytimaa
saa luonnon mukaisen kastelun, painostava kuumuuskin
helpottaa, järven vesi sekoittuu ja ahti suo antejaan.
*********************************************
Etelä-Savossa on kalaa omiksi tarpeiksi noussut kiitettävästi,
- tiistaina (21.7.) kuha ja ahven (fileinä odottaa valmistusta)
sekä yksi muikku ja noin kolme kiloa pieniä ahvenia
- keskiviikkona 22.7.) yksi nipin napin ylämitan täyttävä kuha.
Muikun kalastaminen vaatii harjaantumista. Paikallisten
savolaisten kertomana se on nyt välivedessä ennen pohjaan
painumistaan, kunnes nousee syksyllä pintavesiin kutemaan.
Eipä muuta kuin kolme 18 mm solmuvälin verkkoa väliveteen.
Tarkoittaa, että lasketaan pintakohojen ja narujen avulla
verkko kahden metrin syvyyteen jolloin verkon alle jää
vapaata vettä noin 10 metriä. Mutta kuinkas kävi? Tuskallista.
Verkoista löytyi aamulla pientä ”pilkkiahventa” ja särkeä
sekä yksi muikku. Tuli mieleen satu rumasta ankanpoikasesta.
Hommaa riitti siivota verkot, irrottaa jokainen pikkukala
yksitellen paarmojen ja hyttysten inistessä ympärillä. Siinä
oli kala-aate lujilla. Mutta eipä mitä, uunissa muhii ahven-
kukko. Se poikkeaa EU-kukosta siinä, että se on leivottu
pitkänomaiseen teflonleipävuokaan ruisjauhokuoreen
höysteenä siankylkisiivuja ja suolaa niin, ettei verenpaine
pääse laskemaan.
Pelkääkö ravut ukonilmaa, Martti Huhtamäki? Muistikuvani
mukaan pelkää. Kiitos mailista. Luvallasi liitän tähän lähet-
tämäsi Lauri Viidan säkeet:

”Miks kirota ja soutaa,
kun kuutamoa ja poutaa
voi koukuittakin noutaa”.
*************************************************
Wokattua inkiväärisiikaa
( 3-4 hengelle)
700 g suomustettua siikafileetä
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl pieneksi pilkottua inkivääriä
2-3 rkl sitruunamehua
kuivattua punaista chilipippuria
kuivattua sarviapilaa
tai mustaa pippuria
suolaa
voita tai kasviöljyä paistamiseen
Paista pilkottua valkosipulia voissa tai öljyssä muutama
minuutti miedolla lämmöllä. Käytä mieluiten wok- pannua
(valurautapannukin käy). Lisää inkivääri ja pippuri ja anna
paistua minuutin pari välillä sekoittaen. Lisää lämpöä ja
sekoita suurin piirtein peukalonpään kokoisiksi paloitellut
siikafileet öljy/voi- mausteseokseen (älä poista nahkaa sillä
se pitää kalapalat koossa ja säilyttää mehukkuuden).
Pyörittele kalapaloja pannussa pari kolme minuuttia kovalla
lämmöllä. Lisää sitruunamehu, pari kolme reilua hyppysellistä
sarviapilaa (tai tuoretta persiljaa) ja hieman suolaa. Pyörittele
seosta vielä pari minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
Tarjoa kuumana keitetyn basmatiriisin tai salaatin kanssa.

Ohje osallistui Paras kalaruokani –reseptien keruukilpailuun
ja sen lähetti monivuotinen jäsenemme, YLE:n miehiä.

 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2096124
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net