Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä


***************************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
7.8.2003 since 1996
***************************************************
Tässä tiedotteessa muun muassa:
1. Varatuomari kalassa
2. Höyrytetty kuhapala purjopedillä
***************************************************
Suomalaisten merkittävin ravitsemusongelma on lihavuus. Lihavuus yleistyy sekä
miehillä että naisilla kaikissa ikäryhmissä. Myös lasten lihavuus lisääntyy jatkuvasti.
Lihavuuden yleistymisen myötä yhä useampi suomalainen sairastuu kohonneeseen
verenpaineeseen, tyyppi 2 diabetekseen, sappikivitautiin sekä tuki- ja liikun-taelinten sairauksiin. Näillä sairauksilla on huomattavia kansantaloudellisia vaikutuksia.
***************************************************
Torstaina 31.7. pakkasi kiire päälle odotellessamme vierasta kalaan. Viimeinen soitto kello 13 kertoi: ”Mäntyharju 60 km”. Kalamiehen oli kiiruhdettava noutamaan verkot vedestä päästäksemme kalaan ”puhtaalta pöydältä”. Yksi savustukseen kelpaava ahven (300g) oli verkoissa. Vieras tuli taloon noin 16 maissa ja käytyämme läpi kuulumiset, liikenne, säätila ja perhe, pääsimme tutustumaan karttalehteen alueesta jolla aioimme kalastaa. Ennen kalastussessiota
kuitenkin ruokailimme. Menu: savumuikkuja, tuoresalaattia, kermaviilikastiketta ja perunoita.
Annoimme ilman jäähtyä, auringon aloittaa laskeutumisen ja kello 20 paikkeilla suuntasimme matkamme järvelle. Kaikki oli suunniteltu varman päälle, etteivät puheet Kyyveden hyvästä kalastosta olisi osoittautuneet kalajutuiksi. Laskimme kaksi 45 mm solmuvälin ja 180 cm korkuista verkkoa siikapaikkaan ja neljä 55 mm solmuvälin ja 180 cm korkuista verkkoa kuhapaikkaan? Näin on tapana ajatella.
Sauna oli lämmin saapuessamme vesiltä grillikatoksen viileyteen iltaa istumaan. Oli rentoutunut olo. Vierasta ei painanut lähes 300 km ajomatka Helsingistä, kaukana kavala maailma ja olihan allekirjoittanut saanut vieraaksi Savon maille parin kymmenen vuoden takaisen ystävän. Kävimme siinä läpi muutaman globaalin
kysymyksen joista oli luontevaa siirtyä Toni Halmeen nykytilaan. Sitten saunoa ropsautettiin.
Aamutuimaan nousimme kokemaan pyydyksiä. Purimme suman aloittamalla samoin kun olimme verkot veteen laskeneet. Siikaverkoista saimme saaliiksemme kolme elävää kuhaa ja vaikka epäilyksemme heräsi, ei kuhaverkoissa ollut siikoja, ei mitään kalaa. Näin saatiin helteiselle, kesäiselle kalastusretkelle hyvät kalat ja puheille katetta.Siinä samassa kylmäkassissa, jossa vieras oli tuonut tuliaisviinin, hän vei kotiväelleen kahden kylmäkallen väliin pakatut kuhafileet.
***************************************************
HÖYRYTETTY KUHAPALA PURJOPEDILLÄ
+ Vaalea voikastike

Voitele hyväreunainen uunivuoka ja laita pohjalle muutama ruokalusikallinen vettä. Leikkaa suomustetut kuhafileet sopiviksi annospaloiksi, mausta suolalla ja laita vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Peitä tiiviisti foliolla.

PURJOT
Halkaise 1 iso tai 2 pientä purjoa, pese ne hyvin ja leikkaa pitkittäin
hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Pane kattilan pohjalle 3 – 4 rkl vettä, kiehauta ja pane kaikki purjot veteen. Keitä voimakkaasti välillä sekoittaen kunnes vesi on haihtunut.
Sekoita purjoihin1 rkl voita, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.

VAALEA VOIKASTIKE, BEURRE BLANC
300 g suolatonta voita pieninä kuutioina
2 hienonnettua salottisipulia
2 rkl sherryetikkaa
3 rkl valkoviiniä
8 cl vettä
suolaa ja vähän pippuria
Ota voista 10 g ja hauduta siinä hienonnettua salottisipulia kolmisen minuuttia. Lisää etikka ja viini, keitä lähes kuivaksi. Lisää vesi ja keitä hiljaa pari minuuttia. Vähennä lämpöä ja vispaa sekaan voi vähitellen. Mausta suolalla ja hyvin vähän pippurilla. Pidä lämpimänä haaleassa vesihauteessa.

VALMISTUS JA VIIMEISTELY
Laita kuhavuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia. Kun kuha on otettu uunista, älä avaa heti foliota.Laita lautasille taivadille purjon-suikaleet, avaa folio ja nosta kuhapalat purjopedille. Kun ruoka on lautasilla, pane kastike ympärille. Jos ruoka on vadilla, tarjoa kastike erikseen.
***************************************************

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394369
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net