Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia


***********************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
14.8.2003 since 1996
***********************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Joka miehen kalankäsittelyä
2. Lohta ja pinaattia
3. Liitetiedostona kalakonttorimme kesällä 2003 ja
sosiaalitila
***********************************************
Kalaa ja kalatuotteita käsittelevät puheenvuorot eivät kosketa todellisia kalaruoan ystäviä, mutta näin kesäaikana on tarpeen kertoa joistain ongelmista jotka liittyvät kalaan sen suuren vesipitoisuuden (66 – 84 %) vuoksi. Kalassa mikrobit alkavat jylläämään heti vedestä noston jälkeen. Tämän vuoksi kalan
käsittely ja kalatuotteiden valmistus, pakkaaminen ja varastointi vaativat erityisen tarkkaa hygieniaa.
Tärkeitä osa-alueita ovat:
- tuotantohygienia
- jäähdyttäminen ja varastointi
- kuumennuskäsittely
- jälkitartunnan estäminen
Tämä ote on suoraan kalahygienian oppikirjasta ammattilaisille.
Edellä mainittuja epäkohtia ehkäistään
- käsittelemällä kalaa varovasti( ei puristella)
- pyynnin jälkeen laskettava veri ja
- välittömästi perattava
- jäähdytettävä 0….-1 asteeseen
Kala pitäisi siis perata ennen kuolinjäykkyyden muodostumista, mutta fileerattava vasta kuolinjäykkänä.
***********************************************
LOHTA JA PINAATTIA

500 g lohifileetä
½ tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
150 g pakastepinaattia

JUUSTOKASTIKE:
2 dl maitoa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl savunmakuista juustoa karkeana raasteena

Aseta kala nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja mausta. Sulata pinaatti ja valuta neste pois. Sekoita maito ja vehnäjauhot kattilassa. Kuumenna seos koko ajan hämmentäen, kunnes se sakenee. Jatka keittämistä muutama minuutti ja lisää juustoraaste. Levitä pinaatti kalalle tai leikkaa veitsellä viiltoja kalan nahkaan asti ja täytä viillokset pinaatilla. Kaada kalan päälle juustokastike.
Kypsennä kala 200 asteisessa uunissa noin 20 – 30 minuuttia. Tarjoa lisänä sitruunalohkoja, keitettyjä kasviksia ja vihreää salaattia.
***********************************************

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335503
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net