Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan


**************************************************
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
28.8.2003 [kalaruoalla elämään keveyttä ja aktiivisuutta]
**************************************************
Tässä tiedotteessa:
1. Kevennys
2. Paprikalohi
3. Satasella mukaan
**************************************************
Keski-ikäinen, siististi pukeutunut, mieshenkilö astelee entisen Helsingin Hakaniemen Elannon, nykyisen Maxi-marketin ja tulevaisuudessa S-marketin kalatiskille.
”Saanko 250 g hukkaan heitettyä elämää”, hän tilaa kasvo peruslukemilla. Kalamyyjä äimistyy. Onko tämä piilokamera vai joku uusi väyrysvitsi. ”Niin, haluaisin 250 g kirjolohen mätiä”, hän tarkentaa.
(Toivottavasti lukijamme eivät loukkaannu tästä jutusta).
**************************************************

PAPRIKALOHI
(neljä annosta)

4 lohikyljystä a´150 g (mieluiten kotimaista)
½ dl puristettua sitruunamehua
1 tl sinappia
½ tl suolaa

Kastike:
1 punainen paprika
1½ dl maustamatonta jogurttia
1½ dl ranskankermaa
1 tl kuivattua rakuunaa
ripaus suolaa
tuoretta rakuunaa ja tilliä koristeeksi

Aloita valmistus levittämällä alumiinifolio uunipellille tai kuumuutta kestävään vuokaan. Aseta se uunin keskiosaan ja napsauta uunin lämpö kuumimpaan asentoon.

Sekoita sitruunamehu, sinappi ja suola keskenään, voitele lohikyljykset seoksella ja peitä ne kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia.

Paahda paprikaa uunissa, kuori kuumana ja hienonna se hyvin yleiskoneella. Lisää jogurtti, ranskankerma, rakuuna, chili ja suolaa. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

Nosta lohikyljykset uunipellille tai uunivuokaa ja paista tai grillaa 3 – 5 minuuttia molemmilta puolilta.

Jaa kastike lautasille ja nosta kyljykset päälle. Koristele tuoreella rakuunalla tai tillillä.

Lisukkeeksi sopii suomalainen peruna.

Tässä annoksessa on proteiineja 30 g, hiilihydraatteja 5 g, kuitua 0,5 g ja monityydyttymätöntä rasvaa 23g.
**************************************************


YLEISTIETOA

Lohikyljykset ovat kokonaisesta lohesta poikkileikattuja n. kahden sentin paksuisia viipaleita, joissa on mukana selkäruoto.

Lohiperhoset on poikkileikattu nahallisesta lohifileestä, joka toisella viillolla irti ja joka toisella viillolla nahkaan asti, ja ne ovat ruodottomia.

HK/ 4/2001
**************************************************
Muikun pyynti lähestyy. Arvion mukaan se alkaisi lokakuun ½ välissä. Pyhäin-miesten päivän seutuvilla kutee siika. Sivujemme lukija, vietä rento viikonloppu. Tule muikun pyyntiin Haukivuoren Kyyvedelle, Etelä-Savoon. Joitakin taidollisia puutteita on, mutta verkkoja on varattu viisi kappaletta, joista kaksi on viisi metriä- ja kolme 1,8 m korkeita. Täytyyhän muikulle antaa pieni mahdollisuus.
**************************************************

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394349
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net