Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä


SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
4.9.2003 since 1996

Tässä tiedotteessa:
1) Röstiperunat ja savulohta
2) Kalan erikoispiirteitä

Röstiperunat ja kylmäsavulohta

½ kg perunoita (kiinteä laji, esim. Pintje)
8 viipaletta kylmäsavulohta
1 kananmuna
nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 – 2 rkl voita
1 dl kevyttä ranskankermaa

Huuhtele perunat ja keitä kuorineen puolikypsiksi ( noin 15 min.). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
Raasta perunat karkealla raastimen terällä. Ota sivuun muutama ruohosipulin varsi koristeeksi. Silppua persilja ja loppu ruohosipuli.
Sekoita 2/3 osa silpusta perunaraasteeseen, riko muna seokseen. Sekoita hellävaroin.

Kuumenna voi teflonpannussa tai vastaavassa ja nostele röstitaikinanokareita lusikalla pannulle. Paista keskilämmöllä molemmin puolin kunnes röstit ovat kauniin värisiä.

Sekoita loppu ruohosipuli-persiljasilppu ranskankermaan.

Jaa röstit annoslautasille, annostele lohiviipaleet viereen ja laita nokareet ranskankermaa päälle. Koristele ruohosipulin varsilla.
Tarjoa heti.

VINKKI: sekoita ranskankermaan mätiä ja hienonnettua tilliä.

HK 22/002

Kalan erikoispiirteitä:

*kalan lihassa on poikittaisia, levymäisiä, sisäkkäin sijaitsevia
lihasjaokkeita

*kalassa on vähän sidekudosta ja vesi kannattelee kalaa sen uidessa, joten se vaurioituu helposti pinnan yläpuolelle. Kala saa helposti mustelmia ja ruhjeita sen puristuessa verkon silmässä. Tämän voi havaita usein siiassa. Kuitenkin sidekudosten vähäinen määrä tekee kalasta helposti sulavaa ruokaa.

*kalan entsyymipitoisuus on korkea ja kalalla on tehokas autolyysi

*kalan rasvat ovat monityydyttymättömiä, ne hapettuvat ja härskiintyvät helposti

*kala on perattava mahdollisimman nopeasti pyynnin yhteydessä, jotta saadaan ruuansulatusentsyymejä sisältävä ruuansulatuskanava pois kalasta. Veren laskeminen vähentää myös entsyymipitoisuutta.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394368
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net