Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 1,2003 Kalasta ruokaa,kurssi   • Vko 2, 2003 Kasvatetun kalan ruokinta   • Vko 3, 2003 Kalasta ruokaa Ravintola Hannes   • Vko 4, 2003 Kalakaupassa kalat lajitellaan, Kalasoppaa Kuussa...   • Vko 5, 2003 Kalankasvatus Suomessa 2001.   • Vko 6, 2003 Kalasta ruokaa I   • Vko 7, 2003 Kurkkumakastike, Kalasta ruokaa teoriaa..   • Vko 8, 2003 Kalasta kurssi, Madekeitto   • Vko 9, 2003 Kalaruokaverkko 1 v. Lohiterriini   • Vko 10, 2003 Kukkoja koteihin, Sienihauki a`la Erkki Pulliainen   • Vko 11, 2003 Kalansyöjäkansanedustajat, lohitietoutta ym.   • Vko 12, 2003 ADHD syndrooma, Peruskastike kalalle   • Vko 13, 2003. Norjalaisen lohen ahdinko, Kalasta ruokaa ....   • Vko 14, 2003. Suomalainen kalankasvatus, Juustoiset haukifileet.   • Vko 15, 2003 Kalan pakastaminen, Tomaatti-ahvenkeitto   • Vko 16, 2003 VTT:n tutkimus, Pääsiäissilakat a`la Jäätteenmäki   • Vko 17, 2003 Kalakuolemat..   • Vko 18, 2003 EU-nimisuojat, kalafiletti   • Vko 19, 2003 Kala kohentaa mielialaa   • Vko 20, 2003 Catch&Release, Taimeninstituutti   • Vko 21, 2003 VHS kalatauti   • Vko 22, 2003 Motin lahna, Taattoin katiska   • Vko 23, 2003 Kala kasvattaa järkeä, Heikin haukipyörykät   • Vko 24, 2003 Taistelu ylipainoa vastaan   • Vko 25, 2003 Suurituloiset syövät kalaa, Harrin kuha   • Vko 26, 2003 Haukikato ulkosaaristossa   • Vko 27, 2003. Mätien saatavuus   • Vko 28, 2003 Kalakaupan rakennemuutos   • Vko 29, 2003 Kesäkalastusta, Hiilimuikut   • Vko 30, 2003 Yksi muikku, wokattua siikaa   • Vko 31, 2003 Kala on tarkka tuoreudestaan, KYKS:n tutkimus   • Vko 32, 2003, Varatuomari kalassa, Kuhaa purjopedillä   • Vko 33, 2003, Jokamiehen kalankäsittely, Lohta ja pinaattia   • Vko 34, 2003 Pekka Puska Suomeen, muniva kana 10 €   • Vko 35, 2003 Hukkaan heitettyä elämää, Kyyvedelle kalaan   • Vko 36, 2003 Röstiperunat ja savulohta, kalan erikoispiirteitä   • Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari   • Vko 38, 2003 Lohen pakastaminen kokonaisena   • Vko 43, 2003. Bouillabaisse, Kalaruokaverkko 

Vko 37, 2003 Sienet ja kala, Punaviinisuutari


--------------------------------------------------
SUOMEN KALARUOAN YSTÄVÄT RY. KALARUOKAVERKKO*
11.9.2003 since 1996
--------------------------------------------------
Tässä tiedotteessa:
1) Sienet ja kala
2) Punaviinisuutari
3) Fisfood.fi
--------------------------------------------------

Tänä vuonna olemme saaneet erityisesti Etelä- ja Itä-Suomessa ennätyssuuren sienisadon. Tatteja on poimittu niin, että kuljetuskorien loppuminen on vaikeuttanut Italian vientiä. Toivottavaa olisi, että Silvio Berlusconi saisi maistaa suomalaisia tatteja koska kalakukko jäi hänelle lähettämättä.
Sienet ja kala on oiva yhdistelmä siitä meiltä kysyneille. Yhdistyksemme oma tiedosto ei tunne kuin sienihauen ( nelisen vuotta sitten meille saatu E. Pulliaisen ohje), mutta ahkeran selaamisen tuloksena Hyvä Kokki, WSOY:n pikkujättiläinen sarjan kirja (1983) tunsi seuraavanlaisen sieni-kala –ohjeen.

--------------------------------------------------------------------------------

Punaviinisuutari

Tämä ohje ei liene ”suutari” joskaan sitä ei ole keskuudessamme valmistettu.

4 suutaria, kukin painoltaan noin 250 – 300 g ( tai kookas lahna)
4 rkl etikkaa
150 g pikkusipuleita tai salottisipuli
250 g tatteja (tuorepaino)
75 g voita
1 tl tomaattisosetta
½ l punaviiniä
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl sokeria
maustekimppu (persiljaa, timjamia, laakerinkehti)
suolaa
pippuria

Valmistus:
Suomusta kalat, perkaa ja pyyhi kalat kuiviksi, kaada kunkin kalan suuhun lusikallinen etikkaa. Kuori sipuli, puhdista sienet, huuhdo, valuta kuiviksi ja pilko. Sulata padassa 50 g voita ja paista sipuleita, kunnes ne saavat väriä, lisää sienet ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Hämmennä koko ajan. Kun sienet alkavat ruskistua, lisää tomaattisose ja sekoita hyvin.

Seoksen ruskistuttua lisää punaviini, suolaa, pippuroi, lisää sokeri sekä maustekimppu. Keitä 20 minuuttia. Yhdistä samanaikaisesti pikku astiassa jauhot sekä loput voista tasaiseksi voisuurukseksi. Kun kastike on valmiiksi kiehunut,
saosta se voisuuruksella miedolla lämmöllä sekoittaen; lisää kalat tai paloiteltu lahna varovasti kastikkeeseen ja keitä noin 15 minuuttia hauduttamalla.

Kun kalat ovat kypsyneet, aseta ne lämmitetylle vadille, peitä kastikkeella ja tarjoa kuumana.

--------------------------------------------------

Päivämäärällä 7.9.2003 on yhdistykselle myönnetty verkkotunnus: hovinsalon.fi. Myöntäjänä on Viestintävirasto. Nyt tunnus on hyllytetty niin sanottuun ”hotelliin”, mutta todennäköisesti tulemme ottamaan sen käyttöön kuluvan syksyn aikana. Muitakin vaihtoehtoja toki oli ja saimmekin kommentteja suomalaisen
nimen puolesta. Saa kommentoida!

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2335491
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net