Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini


*********************************************************

Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
18.3.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi

*********************************************************

1. Madeirakuulumisia
2. Muikea muikkusardiini

*********************************************************

”JÄRVISSÄMME UI MAAILMAN HIENOIMMAT KALAT.”

Silloinen pääministeri Paavo Lipponen, Töölön ala-asteella v 1999.

********************************************************

Terveisiä Madeiralta

Madeiran vehreys, lempeä meri-ilmasto ja ihanat kukat ja hedelmät
ovat vertaansa vailla. Funchalin ison kauppahallin yhteydessä on
mielenkiintoinen kalatori, jossa voi käydä ihmettelemässä erilaisia
merikaloja! Kuten tiedämme, niiden maku on kovin erilainen kuin
meidän makeiden vesiemme kalojen. Itse asiassa valtamerikalojen
maku on melko vaatimaton ilman hyviä kastikkeita ym. lisukkeita.

Tyypillinen Madeiran kala on ’espada’. Se on pitkä, musta ja suorastaan
inhottavan näköinen. Sitä pyydetään syvistä vesistä ja päästyään valoon
sen silmät ’räjähtävät’ auki! Sitä emme päässeet näkemään, mutta eri
tavoin laitettua espadaa tuli kokeilluksi 3-4 kertaa. Madeiralaiset ravin-
tolat suosittelivat espadaa pariloidun banaanin kanssa ja se oli mielestäni
maukasta. Kastikkeista mainittakoon tomaatti- ja herkkusienipohjaiset.
Suosittelen maistamaan espadaa, jos menette Madeiralle.

Kalaruokaterveisin
M. S.

*********************************************************

MUIKEA MUIKKUSARDIINI

1 kg pieniä muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita

Kalat perataan ja laitetaan kerroksittain sipulirenkaiden ja
pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
tiiviskantisiin lasipurkkeihin. Ei liian täyteen, että mahtuvat
kiehumaan. Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.
Purkin laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen
tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta
lähtien noin neljä tuntia.

Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.
Ohjeen on yhdistyksellemme lähettänyt Espoolainen kalaruoan ystävä.
Hän kalastaa kesäisin Saimaalla.

********************************************************

Keväisin terveisin
Heikki Karjalainen

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602497
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net