Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti


*********************************************************
Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
25.3.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
1. Kirjolohella ei mene hyvin
2. Jäsentiedot päivitetään 31.3.2004
3. Juustoinen uunikala
*********************************************************

Ympäristöministeriön erityisen tarkkailun ja uusien kalankasvatus-
kiintiöiden kohteeksi on joutunut Ahvenanmaan saaristovedet.
Alueella on lopettanut takavuosina tonnikaupalla helsinkiläisillekin
tuottanut Brändö Lax. Yhtiö kasvatti tasakokoista kauniin väristä
(Rochen –asteikolla) kirjolohta. Paljon puhutut typpi- ja fosforipäästöt
eivät ole nykypäivää koska ruokinta-automaateissa on tekniikka
mennyt eteenpäin. Tilanne on absurdi, sillä toinen ministeriö kampeaa
kasvatusta vastaan ja toinen ministeriö myöntää satoja tuhansia eroja
kirjolohiohjeiden painatukseen ja jakeluun menekin edistämisen
nimissä.
*********************************************************

Päivämäärällä 31.3.2004 tulemme karsimaan näiden tiedotteiden postituksen niille yksityishenkilöille, joille lähetimme kainon toivomuksen uusia jäsenyytensä. Tämä leikkaus ei koske Teitä VIP henkilöt. Näin mittaamme kannatustamme ja voimme suunnata voimavaramme niihin kalaruoan tosi ystäviin jotka arvostavat aatet-
tamme.
**********************************************************


Juustoinen uunikala
(annos neljälle)

480 g kalafileetä (sei, kirjolohi, puna-ahven, siika ym.)
valkopippuria
½ tl suolaa

Kastike:
1½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
50 g purjoa
50 g juustoraastetta 15%
50 g Bel Ami –tuorejuustoa, naturel
tilliä
ruohosipulia
currya
sitruunamehua
1 tl kalalientä

1Lado kalafileet limittäin uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopip-
purilla.
2 Paista 170 asteessa noin 15 – 20 minuuttia.

3 Valmista kastike nestesuuruksella. Lisää kastikkeeseen purjo, juusto-
raaste, tuorejuusto, tilli, ruohosipuli, sitruunamehu ja mausteet.

4 Kaada kastike vuokaan kalojen päälle ja hauduta vielä 180 asteessa
20 – 25 minuuttia.

Yksi annos kypsänä (n.170 g) sisältää 200 Kcal.

Ohje on meille lähetetty ja se on Diabetes –liiton koulutuskeskuksen
ohje. 38/2003

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2598660
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net