Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vko 12, 2004. Madeirakuulumisia, Muikea muikkusardiini   • Vko 13, 2004 Kirjolohella menee huonosti   • Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko   • Vko 15, 2004, Porolle EU-nimisuoja?   • Vko 16, 2004 Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Vko 18, 2004 Hauskaa Vappua, Sippivallut (Vappusillit)   • Vko 19, 2004 EU-nimisuojat järvikaloille...   • Vko 21, 2004 Muikea muikkusardiini   • Vko 23,2004 Suomen makeat vedet, Lahnahyytelö   • Vko 24, 2004 Kuningas lohi   • Vko 25, 2004 Kalaverkkojen ikä   • Vko 26, 2004 Tullutta postia   • Vko 27, 2004 Erkki Pulliaisen kirjoitus ja Sienihauki   • Vko 28, 2004 Vapaa-ajan kalastus   • Vko 29, 2004 Ukonilma järvellä, Graavisäyne   • Vko 30, 2004 Kala kadoksissa, Kantarellikuhaa   • Vko 31, 2004 Ari Vauhkonen, Nykälän kosket   • Vko 32, 2004 Wiljam Pyy ja Piparjuurihauki   • Vko 33, 2004 Korjaus rapujen keitto-ohjeeseen   • Vko 34, 2004 EU-nimisuojaus   • Vko 35, 2004. Ei merta edemmäs kalaan, Saalispäiväkirja   • Vko 36, 2004 Wiljamin kalareissu. Näykkään kuhapata   • Vko 37, 2004 Saalispäiväkirja Kyyvedeltä Haukivuorelta.   • Vko 38, 2004 Suomen muikku (EU), osa I   • Vko 39, 2004 Suomen esihistoriallinen aika   • Vko 44 , 2004 Muikun kalastusmenetelmät   • Vko 40, 2004 Soppatykki Helsingin kauppatorilla   • Vko 41, 2004 Hapansilakka- Surströmming   • Vko 42, 2004 Norjalainen lohi Suomessa   • Vko 43, 2004 Bouillabasse   • Vko 45, 2004 Suomen kalatalous, tullutta postia   • Vko 45, 2004. Muikun savustus   • Vko 46, 2004 Suolaista vettä Tanskan salmista   • Vko 46, 2004. Muikun kalastusmenetelmät (jatko-osa),   • Vko 47, 2004 Kalan suolaus, EU-nimisuojausjärjestelmä   • Vko 48, 2004. Fish and chips, Muheva makrillipannu   • Vko 51, 2004. EU-nimisuojahakemuksen tilanne, jäsenprofiili 

Vko 14, 2004 Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko


*********************************************************
Suomen Kalaruoan Ystävät ry. KALARUOKAVERKKO
1.4.2004 kalaruokaverkko@hovinsalon.fi
*********************************************************
1. Ahvenanmaan kalankasvatuksen ahdinko
2. Marko Salon kovisivut
3. Punaviinisuutari
*********************************************************
Ahvenanmaalaisilla on itsemääräämisoikeus, mutta kalankasvatuksen lupa-asioista päättää Ålands Miljöprövningsnämnd. Se on viimeisen kahden vuoden aikana myöntänyt noin puoli tusinaa lopettamispäätöstä, eikä loppua näy. Perustelun ovat merkillisiä:
- kalankasvatus ei ole ekologisesti kestävällä pohjalla
- valtamerien kalakannat ovat vaarassa koska kasvatukseen käytettävä
kalajauho valmistetaan valtamerien kaloista
- kalankasvatus olisi syytä poistaa pääsaaren lähettyviltä

Viimeksimainittu perustelu kuullostaa oudolta sillä eräälle kasvattajalle
lyötiin käteen lopettamispäätös Kökarin lähellä.
”On kuin tappelisi tuulimyllyjä vastaan”, toteaa Marcus Eriksson,
Ahvenanmaan kalankasvattajayhdistyksen puheenjohtaja.
**********************************************************
On miellyttävää todeta yhdistyksemme jäsenistöön kuuluvan nuorempaakin polvea. Marko Salo on tehnyt tykö yhdistyksemme toimintaa. Voisiko häntä kutsua kala-addiktiksi, sillä hän on intohimoinen kalamies henkeen ja vereen. Lisäksi Marko pitää kalaruoasta ja haluaa jakaa ohjeita muillekin. Kalaruokaverkon lukijamme, käykää joutessanne Markon sivuilla

www.kotinet.com/marko.salo

***********************************************************

Punaviinisuutari

4 suutaria, kukin painoltaan noin 250 – 300 g ( tai kookas
lahna)
4 rkl etikkaa
150 g pikkusipuleita tai salottisipuli
250 g tatteja (tuorepaino)
75 g voita
1 tl tomaattisosetta
½ l punaviiniä
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl sokeria
maustekimppu (persiljaa, timjamia, laakerinkehti)
suolaa
pippuria

Valmistus:
1 Suomusta kalat, perkaa ja pyyhi kalat kuiviksi, kaada kunkin kalan
suuhun lusikallinen etikkaa.
2 Kuori sipuli, puhdista sienet, huuhdo, valuta kuiviksi ja pilko.

3 Sulata padassa 50 g voita ja paista sipuleita, kunnes ne saavat väriä,
lisää sienet ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Hämmennä koko
ajan.

4 Kun sienet alkavat ruskistua, lisää tomaattisose ja sekoita hyvin.

5 Seoksen ruskistuttua lisää punaviini, suolaa, pippuroi, lisää sokeri
sekä maustekimppu. Keitä 20 minuuttia.

6 Yhdistä samanaikaisesti pikku astiassa jauhot sekä loput voista
tasaiseksi voisuurukseksi.

7 Kun kastike on valmiiksi kiehunut,
saosta se voisuuruksella miedolla lämmöllä sekoittaen; lisää
kalat tai paloiteltu lahna varovasti kastikkeeseen ja keitä noin
15 minuuttia hauduttamalla.

8 Kun kalat ovat kypsyneet, aseta ne lämmitetylle vadille, peitä
kastikkeella ja tarjoa kuumana.

Aurinkoisin kevätterveisin,

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602468
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net